Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Constructiehout

Techwood is dé specialist op het gebied van constructiehout. Constructiehout is ideaal geschikt voor het realiseren van carports, tuinhuizen en meer.

Constructiehout wordt al eeuwenlang gebruikt voor bouwprojecten, waaronder het bouwen van meubels, huizen en andere gebouwen. Dat komt omdat het materiaal duurzaam, veelzijdig en makkelijk bewerkbaar is. Constructiehout kan worden ingezet voor een breed scala aan doeleinden. Denk aan het realiseren van kasten, schuren, carports, kozijnen, muren en meer. 

 

Voordat je aan de slag gaat met constructiehout, is het goed om te weten welke soort het meest geschikt is voor jouw project. Met de juiste montage en materialen is constructiehout een zeer duurzaam, veelzijdig en voordelig bouwmateriaal. Hieronder leggen we je meer uit over de verschillende soorten constructiehout zodat jij met de juiste houtsoort aan de slag gaat. 

 

Waar moet je rekening mee houden bij constructiehout? 

Hout is een materiaal dat makkelijk te bewerken is, veel karakter heeft en een warme kleur met zich meeneemt. Hét ideale materiaal om mee te werken dus. Maar houd er ook rekening mee dat iedere houtsoort andere eigenschappen met zich meeneemt. 

 

Iedere houtsoort heeft haar eigen structuur, buigsterkte, duurzaamheid, hardheid etc. Daarom is het goed om je van tevoren te laten adviseren door een specialist. De specialisten van Techwood weten je goed te informeren over de houtsoorten die het beste bij jouw project passen. 

 

Het gebruik van het juiste constructiehout is belangrijk omdat het anders kan gaan scheuren of vervormen. Het is ook van belang om het constructiehout op de juiste manier op te slaan en te monteren. Hieronder leggen we je meer uit over de verschillende soorten constructiehout, zodat je beter weet welk materiaal geschikt is voor jouw project. 

 

Zachthout en hardhout 

Over het algemeen maken we onderscheid tussen twee soorten constructiehout: zachthout en hardhout. Zachthout is afkomstig van naaldbomen. Het is een vrij flexibel en makkelijk te bewerken materiaal. Hardhout is afkomstig van breedbladige loofbomen. Deze bomen groeien wat langzamer waardoor hardhout duurder is dan zachthout. Het verschil tussen hard- en zachthout zit hem in de dichtheid. Hoe lichter het constructiehout is, hoe lager de dichtheid en hoe zachter het hout dus eigenlijk is. 

 

Waar kun je zachthout voor gebruiken? 

Zachthout is in vergelijking met hardhout een stuk goedkoper. Dat komt omdat het goedkoper en gemakkelijker te verwerken is. Dit maakt zachthout minder duurzaam, waardoor het buitenshuis makkelijker kan gaan rotten. Daarom raden we je aan om zachthout voornamelijk binnenshuis te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van meubels. 

 

Voorbeelden van zachthout zijn grenen, zilverspar, douglasspar, fijnspar en vurenhout. Iedere houtsoort neemt ook weer andere eigenschappen met zich mee. Zo hebben ze allemaal andere kleuren, geuren en dichtheden. En het hout van de douglasspar is een van de sterkste zachthoutsoorten. 

 

Waar kun je hardhout voor gebruiken? 

Hardhout is een stuk robuuster en duurzamer dan zachthout. Daarom is het materiaal ook een stuk duurder. Dit maakt het constructiehout ideaal geschikt voor projecten buitenshuis. Denk aan het realiseren van tuinhuizen, carports en overkappingen. 

 

Voorbeelden van hardhout zijn teak, mahonie, eiken en walnoot. De houtsoorten worden zowel voor binnen als buiten gebruikt. Door de duurzame en waterdichte eigenschappen kan hardhout ook gebruikt worden voor het bouwen van raamkozijnen, vloeren en muren. 

 

Welk hout gebruik je waarvoor in de tuin? 

Wanneer je een maatwerk bijgebouw wilt realiseren, heb je hiervoor constructiehout nodig. Denk aan het realiseren van tuinhuizen, carports en poorten. Bij Techwood is het mogelijk om een bouwpakket inclusief handleiding bij jou op de stoep te laten leveren. Om te voorkomen dat jouw bijgebouw gaat scheuren of vervormen, is het belangrijk om gebruik te maken van het juiste constructiehout. Hieronder geven we je een overzicht van een aantal populaire bijgebouwen en welke soorten constructiehout hier het beste bij passen. 

 

 

Als de houtsoort hierboven niet benoemd is, wil het niet zeggen dat het niet geschikt is voor jouw project. Onze specialisten kijken graag met jou mee naar de mogelijkheden. Neem hiervoor gerust contact met ons op. 

 

Wat kost constructiehout? 

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor constructiehout. Wel ben je bij ons zeker van zeer scherpe prijzen. Wij realiseren de op maat gemaakte onderdelen constructiehout voor jouw project namelijk in ons CNC-machinepark. Hierdoor werken wij enorm snel en nauwkeurig. En dat zie je terug in onze prijzen. 

 

Wij maken alle onderdelen op maat en sturen dit naar je op in een handig bouwpakket inclusief handleiding. Wil je meer weten over de exacte kosten voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op. Op basis van jouw wensen kunnen wij een prijsindicatie geven voor jouw project. 

 

Constructiehout van Techwood 

Techwood levert uitsluitend constructiehout van de allerbeste kwaliteit. De twee populairste houtsoorten zijn eikenhout en douglas. Ons eikenhout heeft kwaliteit QPA/QP1 en geeft nagenoeg geen wan en spint. Het bijzondere aan ons eikenhout is dat het maatvast is. Hierdoor passen onze houtconstructies met minimale aanpassingen, wat zorgt voor een snelle montage op locatie. 

 

Ook douglas is bij ons van uitzonderlijke kwaliteit. Wat wij anders doen dan veel andere zagerijen is dat wij douglas hout leveren dat uit het hart gezaagd is (in plaats van met het hart in het midden). Hierdoor is de kans op scheuren in het hout een stuk kleiner. 

 

Ben jij op zoek naar de ideale specialist voor jouw constructiehout? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Dan helpen we je hier uiteraard ook graag mee. 

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen