Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houten carport maken

Zit jouw auto ook altijd onder het vuil, stof of bladeren? En moet jij hierdoor iedere week naar de wasstraat? Tijd om een houten carport te maken!

Techwood is dé specialist op het gebied van houtbouw. Daarom ben je bij ons ook aan het juiste adres om een houten carport te maken. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het maken van een houten carport. Wat zijn de voordelen? Welke keuzes moet je maken? En met welke kosten kun je rekening houden wanneer je een houten carport gaat maken?

Minder wasbeurten met een houten carport

Een houten carport maken? Dit is een goede investering. Het levert je namelijk ontzettend veel voordelen op. Zo wordt de auto minder snel vuil waardoor je hem minder vaak hoeft te wassen. Plaats je de auto in de open lucht? Dan heb je meer kans op vuil, vallende bladeren en uitwerpselen van vogels. Hier wordt jouw auto niet mooier van! Een houten carport maken scheelt je dus een flink aantal wasbeurten per jaar.  

Wanneer je een houten carport gaat maken bescherm je jouw auto ook tegen Uv-straling. Zonnestralen bevatten namelijk Uv-straling die schadelijk zijn voor je auto. Het kan de lak van de auto aantasten en het interieur zal sneller gaan verkleuren. Ga je een houten carport maken? Dan heb je hier geen last meer van.  

Daarnaast heb je onder een houten carport minder last van vorst. Hierdoor hoef jij jouw ruiten niet snel meer te krabben en je sloten niet meer te ontdooien. Enkel bij enorm strenge winters zal dit nog nodig zijn.  

Door een houten carport te maken in plaats van een variant van aluminium of kunststof biedt dit je nog enkele andere voordelen: 

Welk dak past het beste bij mijn houten carport?

Wanneer je een houten carport gaat maken moet je goed nadenken over welk dak je gaat kiezen. Er zijn namelijk verschillende keuzes in daken en ieder dak neemt weer andere voordelen met zich mee. Laten we de verschillende daken met je doornemen voor jouw houten carport.  

Plat dak voor jouw houten carport maken

Deze variant is in de meeste gevallen het makkelijkste om te plaatsen. Het voordeel is dat je er eenvoudig zonnepanelen op kan plaatsen en het ziet er strak uit. Echter kan het regenwater wel minder makkelijk wegstromen op een plat dak. Het is goed om hier rekening mee te houden als je een houten carport met plat dak gaat maken.

Of liever een zadeldak?

Een zadeldak is een populaire variant voor het maken van een houten carport. Het regenwater loopt makkelijk weg en door de vorm is de houten carport prima bestand tegen harde wind. We raden alleen wel aan om aan de twee langste zijden een dakgoot te plaatsen.  

Houten carport maken met een schilddak

Deze variant lijk een beetje op een zadeldak, maar heeft vier aflopende stukken in plaats van twee. Dit dak is net als het zadeldak prima bestand tegen harde wind en het regenwater stroomt makkelijk weg. Echter raden we wel aan om aan alle zijden een dakgoot te plaatsen.  

Een gebogen dak voor extra ruimte

De laatste variant voor het dak van jouw houten carport is het gebogen dak. Het grote voordeel hiervan is dat je direct extra ruimte hebt onder het dak. Daarnaast loopt het regenwater gemakkelijk weg. Dit dak is wel moeilijker te realiseren dan de andere varianten. 

Welke houtsoort moet ik kiezen om een houten carport te maken?

Het is mogelijk om een carport te maken van verschillende houtsoorten. Afhankelijk van het model en ontwerp kunnen wij met jou meekijken wat de beste keuze is. Hieronder vertellen we je vast meer over de verschillende soorten hout om jouw carport te maken.

Douglashout om jouw houten carport te maken

Douglas hout heeft goede dynamische eigenschappen en is erg geschikt om een houten carport mee te maken. Het is niet voor niets de populairste houtsoort om carports en terrasoverkappingen mee te maken. Het materiaal is van nature bestand tegen insecten en schimmelaantasting. Het is wel goed om te weten dat deze houtsoort na een aantal jaren grijsachtig kan verkleuren. De natuurlijke beschermde eigenschappen worden hier wel gewoon bij behouden.  

Verlijmd hout is beschermd tegen scheuren

Ga jij een houten carport maken met verlijmd hout? Dan is de houten carport goed beschermd tegen scheuren en verdraaiing. Omdat meerdere houtdelen verlijmd zijn is het materiaal weersbestendig. Het is mogelijk om dit hout te verven om zo jouw carport een andere kleur te geven. Het materiaal moet echter wel voorbehandeld worden om bestand te zijn tegen insecten en schimmels.

Houten carport maken van massief constructiehout

Deze houtsoort is goed bestand tegen vervorming. Daarnaast is het geschikt voor carport constructies met hoge belasting (sterkteklasse S10/C24). Alle zijden hebben een geschaafd oppervlak, zwaluwstaartverbinding en schuin afgewerkte randen. Het materiaal is ideaal geschikt om een houten carport te maken. Alleen moet deze houtsoort, net als verlijmd hout, voorbehandeld worden tegen schimmels en insecten.  

Of ga je voor ge√Įmpregneerd naaldhout?

De laatste houtsoort die je kan gebruiken voor het maken van jouw houten carport is ge√Įmpregneerd naaldhout. Vuren- en grenenhout zijn voorbeelden van naaldhout. Door een voorbehandeling met zout is het materiaal beschermd tegen schimmelaantasting en insecten. Hierdoor ontstaat ook de groenige kleur op het hout. Het nadeel van naaldhout is dat het niet bestand is tegen Uv-straling, waardoor het hout na een aantal jaar grijzer kan worden. Daarnaast is het hout niet¬†technisch gedroogd.¬†Hierdoor kan het restvocht bevatten.

Kosten om een houten carport te maken

Met welke kosten moet je rekening houden wanneer je een houten carport gaat maken? Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de materiaalkeuze, de keuze voor het dak en het ontwerp. Techwoord levert 100% maatwerk. Wij werken daarom niet met een vaste prijslijst voor het maken van houten carports.  

Wij beschikken over een¬†innovatief CNC-machinepark.¬†Hierdoor kunnen wij enorm snel, nauwkeurig en effici√ęnt aan de slag met het maken van jouw houten carport.¬†Dit werkt enorm kosteneffici√ęnt en dat zie je terug in onze prijzen.¬†¬†

Kunnen wij dan helemaal niks zeggen over de kosten voor het maken van een houten carport? Zeker wel! Aan de hand van jouw wensen kunnen wij een prijsindicatie geven. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken en ontvang een prijsindicatie voor jouw project!  

Houten carport maken met Techwood

Of je nu zelf aan de slag wil gaan met het maken van een houten carport of je wil dit liever uitbesteden, bij Techwood ben je aan het juiste adres. Zo leveren wij uitgebreide bouwpakketten inclusief handleiding om jouw houten carport zelf te maken. Alle houtonderdelen en verbindingen worden bij jou thuis geleverd. Uiteraard kunnen wij ook de complete houten carport maken.

Heb jij nog vragen over het maken van een houten carport? Wil je kennismaken met een van onze specialisten? Of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op! 

 

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen