Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Moderne gebinten en spantconstructies

Moderne gebinten en houtconstructies kenmerken zich door het strakke uiterlijk.

De constructie oogt hierdoor strak en robuust

afbeelding

Techwood is dé specialist op het gebied van moderne gebinten.

Anders dan bij traditionele houtconstructies worden er bij deze houtconstructies weinig tot geen schoren en korbelen toegepast.

Door het weglaten van de schoren en korbelen moeten de momentkrachten in de hoekaansluitingen vaak opgevangen worden door inwendige of uitwendige staalplaten. Voor deze verbindingen is het noodzakelijk deugdelijke berekeningen op te maken.

Techwood rekent met de constructeur mee. Met de detailberekening weten we of een houtverbinding voldoende sterk is voor de krachten die erop komen te staan. Daarnaast weten we van welke omvang de verbindingen moeten zijn. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen. Juist door zowel esthetisch als constructief mee te denken biedt Techwood echt meerwaarde.

Techwood is dé specialist op het gebied van moderne gebinten.

kleine-image grote-image

Ontwerpen en berekenen

Bij Techwood werken wij met ervaren mensen. Van bouwkundige tot ontzettend creatieve mensen. Wij zijn constant bezig met het ontwerpen van houtconstructies. We gaan dan ook graag het gesprek aan met de klant en/of de architect en constructeur om de houtconstructie te ontwerpen die echt bij jou past!

3D BIM Houtconstructies

We komen uit de bouw waardoor we niet alleen esthetisch denken. We houden namelijk ook rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. 

Op die manier zien we waar de muren en leidingen lopen. Hier kunnen we rekening mee houden tijdens het maken van het ontwerp. We leggen de tekeningen van de architect, staalconstructie en leidingwerk bij elkaar en verwerken dit in onze eigen tekening. Hierdoor weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. Daarnaast zien we de clashes. Daardoor kan er eerder worden bijgestuurd en voorkom je lastige situaties op de bouw die dan nog gecorrigeerd moeten worden.  

 

 

Luchtdicht bouwen met hout

Hout is geen perfect product wanneer het in een buiten-binnen situatie wordt toegepast. Het is namelijk mogelijk dat het hout gaat krimpen of uitzetten. Tijdens diverse weersomstandigheden kan het hout bij de verbindingen of aansluitingen met wanden en kozijnen gaan kieren. Op deze manier kan vocht en tocht naar binnen treden. Daarom hebben wij diverse details bedacht waardoor vocht en tocht zoveel mogelijk beperkt wordt. Benieuwd naar deze details? Ga dan eens met ons het gesprek aan!

image
grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag tot en met de montage. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiënte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Maar wij doen veel meer dan dat! Wij beschikken over een eigen total station. Hiermee kunnen wij zeer nauwkeurig de ankers uitzetten op basis van de door ons opgemaakte digitale tekeningen. Wij monteren de door ons geprefabriceerde houtconstructie, of zagen of frezen delen van de houtconstructie in het werk op maat. En wij leveren en monteren onze HSB elementen en dakplaten - Of het nu onze eigen HSB dakplaten betreft of een pas dak van bijvoorbeeld Kingspan of Unidek. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever zelf aan de slag gaat met de montage, terwijl je wellicht niet zoveel ervaring hebt. Is dit het geval? Dan ondersteunen onze mensen ook graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen