Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Hooimijt

Een hooimijt werd vroeger alleen gebruikt voor de opslag van hooi of het stallen van dieren. Tegenwoordig biedt een hooiberg woning veel meer mogelijkheden.

Traditionele houtbouw maakt gebruik van verbindingen

afbeelding

Techwood is dé specialist op het gebied van traditionele gebinten.

Een hooimijt werd vroeger alleen gebruikt voor de opslag van hooi of het stallen van dieren. Een authentieke hooimijt is een lust voor het oog. Deze houtconstructie staan vaak op een landgoed met oude boerderijen. De hooimijt kan nog steeds dienen als hooiberg. Zo kan het worden gebruikt als woonhuis, schuur, opslag, kantoor, carport, veranda etc.

Techwood is dé specialist op het gebied van traditionele gebinten.

kleine-image grote-image

Ontwerpen en berekenen

Wij werken met ervaren mensen op verschillende disciplines- van bouwkundige tot hele creatieve mensen. Wij zijn de hele week bezig met het ontwerpen van houtconstructies, daarom graan wij graag met de klant en of architect en constructeur het gesprek aan om de houtconstructie te ontwerpen die écht bij u past! We rekenen met de constructeur mee. Met de detailberekening weten we of een houtverbinding voldoende sterk is voor de krachten die erop komen te staan. En van welke omvang de verbindingen moeten zijn. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen. Juist door zowel esthetisch als constructief mee te denken biedt Techwood echt meerwaarde

3D BIM Houtconstructies

We komen uit de bouw, daardoor denken we niet alleen esthetisch. We houden namelijk ook rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. Wij werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. We zien dan waar muren en leidingen lopen waarmee we rekening moeten houden tijdens het maken van het ontwerp. 

Door de tekeningen van de architect, staalconstructie en leidingwerk te combineren, weten we onder andere waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. En we zien dan ook de clashes. Daardoor kan er eerder bijgestuurd worden en voorkom je lastige situaties op de bouw die dan nog gecorrigeerd moeten worden.  

 

Luchtdicht bouwen met hout

Hout is geen perfect product wanneer het in een buiten-binnen situatie wordt toegepast. Het hout kan namelijk gaan krimpen en uitzetten tijdens verschillende weersomstandigheden. Zo kan het zijn dat het hout bij verbindingen of aansluitingen met wanden en kozijnen gaat kieren. 

Op deze manier kan vocht en tocht naar binnen treden. Voor de aansluitingen hebben wij diverse details bedacht om vocht en tocht zoveel mogelijk te beperken. Benieuwd naar de details? Ga dan eens met ons het gesprek aan! 

image
kleine-image grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een effici√ęnte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Vind je het zelf te leuk om dit werk uit handen te geven, maar heb je geen ervaring? Onze mensen ondersteunen graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen