Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houtskeletbouwers

Houtbouw, zoals houtskeletten, vergt enorm veel precisie en is een tijdrovende klus. Bovendien moeten alle onderdelen maatnauwkeurig vervaardigd worden, zodat je tijdens de assemblage niet onnodig veel tijd verliest. Techwood vervaardigt houten maatwerk onderdelen tot op de millimeter nauwkeurig, snel en voordelig. Alle delen worden bovendien genummerd voor een vlekkeloze montage.

Wat Techwood voor jou kan betekenen

afbeelding

Ons hightech CNC-machinepark en gedreven mensen kunnen in een handomdraai alle houten onderdelen op maat kunnen. Hoeveel en hoe verschillend ze ook zijn!

Zowel in de particuliere nieuwbouw als in de woningbouw worden steeds meer HSB wand- en dakelementen toegepast. Deze elementen worden vaak 3D uitgetekend en bevat vaak duizenden onderdelen. Lever ons jouw zaagbestanden aan en wij zagen en frezen elk onderdeel op maat.

Houtskeletbouwers beschikken vaak al over een 3d-model. In de meest gangbare tekenprogramma’s voor de houtbouw is het mogelijk direct een zaagbestand voor de machine uit te draaien. Dit scheelt tekenkosten.

We zagen het hout op maat, sorteren het per element en nummeren de onderdelen conform werktekening. En dat scheelt tijd.

Wat Techwood je biedt

Vuren constructiehout

het maken van een vuren kapconstructie of balklaag is vaak tijdrovend. Veel bouwbedrijven en houtskeletbouwers hebben daar zelf niet de mensen voor of maken de tijd er niet voor vrij. Het is namelijk ontzettend tijdrovend om de hoekkepers, muurplaten, gordingen, slapers, kepers, balklagen en spanten zelf op maat te zagen. Wij maken vanuit het tekenwerk van de architect en de constructeur het technisch tekenwerk geheel in 2d en 3d op, kopen het hout in en zagen het geheel op maat. En dan zien de aansluitingen er nóg fraaier uit!

Lees verder over vuren constructiehout:

image

HSB onderdelen en elementen

Of je nou de complete HSB wanden van een woning nodig hebt of alleen de gezaagde onderdelen compleet genummerd wilt ontvangen: het scheelt een hoop tijd en frustratie als je niet eindeloos hoeft te meten en elk onderdeel op maat moet maken. Lever bij ons jouw zaagbestanden aan en wij zorgen ervoor dat elk onderdeel op de juiste maat wordt gezaagd en gefreesd. Daarbij nummeren wij elk onderdeel en sorteren wij dat precies zoals jíj dat wilt!

Lees verder over vuren constructiehout:

image
grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag tot en met de montage. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiënte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Maar wij doen veel meer dan dat! Wij beschikken over een eigen total station. Hiermee kunnen wij zeer nauwkeurig de ankers uitzetten op basis van de door ons opgemaakte digitale tekeningen. Wij monteren de door ons geprefabriceerde houtconstructie, of zagen of frezen delen van de houtconstructie in het werk op maat. En wij leveren en monteren onze HSB elementen en dakplaten - Of het nu onze eigen HSB dakplaten betreft of een pas dak van bijvoorbeeld Kingspan of Unidek. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever zelf aan de slag gaat met de montage, terwijl je wellicht niet zoveel ervaring hebt. Is dit het geval? Dan ondersteunen onze mensen ook graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen