Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Architect

Techwood ondersteunt de architect of constructeur graag al tijdens de ontwerpfase. Om gedurende je project niet voor verrassingen te komen staan, is het van belang om van meet af aan op de hoogte te zijn van de mogelijkheden van ons machinepark. En die mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. We bespreken graag samen je ontwerp en zetten dit om in een compleet totaalpakket. Techwood beschikt over eigen 3d-tekensoftware, en we helpen je graag jouw ontwerp of idee te vertalen in een nauwkeurige werktekening

Techwood biedt een totaalpakket

afbeelding

We denken met de architect en constructeur mee in de beginfase van het ontwerp, zodat obstakels in een later stadium vermeden worden. Wij maken detailberekeningen van verbindingen. Onze hightech CNC-machines beschikken over de allernieuwste technieken en software. Eigen ontwerpen laden we eenvoudig in. Bovendien maken we eenvoudig exports (IFC) van door ons opgestelde tekeningen. Ons machinepark produceert goedkoper, sneller en nauwkeuriger.

Wij ondersteunen graag bij het ontwerp. Onze eigen 3d-tekensoftware en gespecialiseerde tekenaars staan voor je klaar.

Rekening houden met andere disciplines door 3D BIM houtconstructies

We komen uit de bouw, daardoor denken we niet alleen esthetisch. We houden rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. We zien dan waar muren en leidingen lopen waarmee we rekening houden bij het ontwerp. Door de tekeningen van de architect, staalconstructie en leidingwerk te combineren in onze tekening, weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. En we zien dan ook de clashes. Daardoor kan er eerder bijgestuurd worden en voorkom je lastige situaties op de bouw die dan nog gecorrigeerd moeten worden.

image
kleine-image grote-image

Detailberekeningen die het verschil maken

We rekenen met de constructeur mee. Met de detailberekening weten we of een houtverbinding voldoende sterk is voor de krachten die erop komen te staan. En van welke omvang de verbindingen moeten zijn. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen. Juist door zowel esthetisch als constructief mee te denken biedt Techwood echt meerwaarde

Wat Techwood je biedt

Houten gebinten constructies
Houten gebinten worden vaak vervaardigd uit eiken of douglas. Wij leveren de houten constructie als bouwpakket inclusief bevestigingsmiddelen op de gewenste locatie. We denken graag constructief mee in de beginfase van het ontwerp en ondersteunen je bij het ontwerp met de bijbehorende technische tekeningen. Lees verder Ā»

Gelamineerde spanten
Met gelamineerde houtconstructies zijn grote overspanningen te behalen. Ideaal om gecompliceerde constructies mee uit te rusten als bijvoorbeeld houten draagconstructie. Daarnaast geeft het je design een esthetische en duurzame uitstraling. Deze constructies worden compleet geleverd inclusief bevestigingsmiddelen. Lees verder Ā»

image
kleine-image grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiƫnte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Vind je het zelf te leuk om dit werk uit handen te geven, maar heb je geen ervaring? Onze mensen ondersteunen graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

AllesĀ over onze werkwijze,Ā projecten, enĀ meer leesĀ jeĀ terug inĀ onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen