Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Uit het juiste hout gesneden

Bekijk ons verhaalplay-icoon

Over ons

afbeelding

Wij komen uit de bouw, waardoor we precies weten waar je het over hebt.“

Wij komen uit de bouw, waardoor we precies weten waar je het over hebt. We houden dan ook rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. Hier zien we exact waar muren en leidingen lopen, waardoor we hier rekening mee kunnen houden bij het ontwerp. Door zowel de tekening van de architect als de staalconstructie en het leidingwerk te combineren in onze tekening, weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. Ook zien we dan de clashes waardoor er eerder bijgestuurd kan worden of waardoor onvoorziene situaties op de bouw überhaupt voorkomen worden.

 

Contact opnemen

Wij komen uit de bouw, waardoor we precies weten waar je het over hebt.“

DE VAKMENSEN VAN TECHWOOD

Uit het juiste hout gesneden!

Sander van Kaathoven

Projectleider - Houdt van een snelle, efficiënte aanpak en denkt graag creatief met je mee!

Ruud van der Hamsvoord

Projectleider en vakman in hart en nieren. Denk praktisch en oplossingsgericht.

Tom van den Bergh

Onze calculator en tekenaar die houdt van een uitdaging.

Björn Poppelaars

CNC operator en timmerman, hij brengt dit enthousiasme graag over!

Karin Spaan

Onze nauwkeurige, onmisbare administratieve tijger

Kevin van Hoof

Gaat graag het gesprek aan om de mogelijkheden van Techwood te bespreken

afbeelding

Wat Techwood biedt

Wij gaan voor perfectie. En we denken graag mee hoe het net anders kan. We zoeken een oplossing die past bij de wensen van de klant. Out of the box. Anders. Snel. Met details die het verschil maken.

Ervaren en enthousiaste mensen – Wij werken met ervaren mensen op verschillende disciplines – van bouwkundige tot hele creatieve mensen. Mensen die van niets, iets kunnen maken. Wat wij maken doen wij goed en niet half. Dat is waar wij uitdaging in vinden

Wij denken esthetisch mee – Hoe moet de uitstraling van het gebouw zijn? Modern of authentiek? Welke verbindingen zijn passend? Welke vormen vullen aan? We hebben oog voor detail en gaan graag de uitdaging aan om een visueel aantrekkelijke, opvallende en tegelijk constructieve supersterke constructie te maken.

Details die het verschil maken – Met de detailberekening weten we of een houtverbinding sterk genoeg is voor de krachten die erop komen te staan. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen.

afbeelding

Houtbouw – Techwood ontzorgt in het complete proces. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, hout, prefabricage, wandelementen, dakelementen én wij zorgen voor de opbouw op locatie. Toch liever zelf monteren? Geen probleem! Wij leveren het hout of het bouwpakket compleet bij u aan.

Uniek machinepark – Het is een genot om naar te kijken. Je schuift een ruwe balk in de machine die er enige tijd later weer uitrolt en dan perfect bewerkt is op de manier die je in de computer hebt ingegeven. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig.

Houtkwaliteit – Wij leveren eikenhout en douglas van de beste kwaliteit. Het eikenhout heeft kwaliteit QPA/QP1 en geeft nagenoeg geen wan en spint. Het bijzondere aan ons eikenhout is dat het maatvast is. Hierdoor passen onze houtconstructies met minimale aanpassingen, wat zorgt voor een snelle montage op de locatie. Wat wij anders doen dan veel andere zagerijen is dat wij douglas hout leveren dat uit het hart gezaagd is (in plaats van met het hart in het midden). Hierdoor scheurt het hout minder

kleine-image grote-image

Top houtkwaliteit

Wij leveren eikenhout en douglas van de beste kwaliteit. Het eikenhout heeft kwaliteit QPA/QP1 en geeft nagenoeg geen wan en spint. Het bijzondere aan ons eikenhout is dat het maatvast is. Hierdoor passen onze houtconstructies met minimale aanpassingen, wat zorgt voor een snelle montage op de locatie. Wat wij anders doen dan veel andere zagerijen is dat wij douglas hout leveren dat uit het hart gezaagd is (in plaats van met het hart in het midden). Hierdoor scheurt het hout minder.

Techwood inspiratie

Projecten waar we trots op zijn

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download brochure Contact opnemen