Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Renoveren en verbouwen

Bij renovatieprojecten draait het om het herstellen of vernieuwen van oude elementen.

Oude elementen vernieuwen of herstellen

afbeelding

Techwood is dé specialist op het gebied van traditionele gebinten.

Met Techwood zijn wij in staat om nieuwe gebinten en spanten in een bestaande situatie in te brengen. Samen met de klant kunnen wij (of de architect) bekijken of de oude spanten in dezelfde vorm, maar dan met nieuw hout, worden teruggeplaatst, of dat wij een compleet nieuwe gebintenconstructie bedenken.  

Onze creatieve mensen helpen daar graag bij. Dit kan zowel met traditionele houtconstructies als moderne houtconstructies. 

Techwood is dé specialist op het gebied van traditionele gebinten.

Zeer nauwkeurig inmeten

Wat Techwood uniek maakt is dat wij de bestaande situatie kunnen inmeten middels ons Total Station. Dit apparaat werkt met GPS co√∂rdinaten, waardoor wij de bestaande situatie zeer nauwkeurig in kunnen meten. Niet haakse hoeken zijn voor ons geen enkel probleem. De co√∂rdinaten worden bij ons in het 3D programma ge√Įmporteerd waardoor wij de spanten geheel in 3D kunnen ontwerpen. Onze klanten ontvangen het 3D model, waarbij zij exact kunnen zien hoe de spanten eruit komen te zien.

kleine-image grote-image
kleine-image grote-image

Luchtdicht bouwen

Hout is geen perfect product wanneer het in een buiten-binnen situatie wordt toegepast. Doordat het hout gaat krimpen en uitzetten naar gelang de weersomstandigheden kan het zijn dat het hout bij verbindingen of aansluitingen met wanden en kozijnen gaat kieren. Hierdoor kan vocht en tocht naar binnen treden. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor. We hebben diverse details bedacht om vocht en toch zoveel mogelijk te beperken. Benieuwd naar onze details? Ga dan eens met ons het gesprek aan!

Berekeningen

Bij het maken van spanten en gebinten is het belangrijk dat de constructie vooraf is doorgerekend door een constructeur. Meestal zijn de spantconstructies al door de hoofdconstructeur doorgerekend. Er wordt dan bepaald waar balken komen en welke afmetingen deze moeten hebben. Wanneer de klant geen constructieberekeningen heeft op laten maken kunnen wij zelf ook de constructieberekeningen uitvoeren. Als aanvulling op de constructieberekeningen maken wij zelf voor kritische knooppunten detailberekeningen. In een detailberekening wordt bepaald welke verbinding sterk genoeg is voor de krachten welke op de verbindingen komen. 

 

3D BIM Houtconstructies

Techwoord komt uit de bouw. Hierdoor denken wij niet alleen esthetisch, maar houden we ook rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem.  

We zien op die manier precies waar de muren en leidingen lopen. Hier kunnen we rekening mee houden tijdens het maken van het ontwerp. Door de tekeningen van de architect, staalconstructie en leidingwerk te combineren in onze tekening, weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. Bovendien zien we de clashes. Hierdoor kan er eerder bijgestuurd worden. Daarnaast kunnen lastige situaties die nog gecorrigeerd moeten worden op de bouw voorkomen worden.  

image
kleine-image grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een effici√ęnte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever zelf aan de slag gaat met de montage, terwijl je wellicht niet zoveel ervaring hebt. Is dit het geval? Dan ondersteunen onze mensen ook graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen