Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houtconstructies op maat voor de vakman

Bij Techwood (onderdeel van Van Kaathoven Bouw Aannemersbedrijf B.V.) werken wij met de meest innovatieve CNC-houtbewerkingsmachines. Hierdoor kunnen wij alle houtsoorten bewerken.

Dé specialist in houtbouw

afbeelding

Techwood is onderdeel van Van Kaathoven Bouw Aannemersbedrijf B.V.

Vanwege onze kennis van hout en de bewerking ervan, hebben we een uitgebreid klantenbestand in zeer uiteenlopende disciplines opgebouwd. Of je nu op zoek bent naar een constructie op maat of sierlijke douglas gebinten, Techwood biedt een snel en maatnauwkeurige productie van traditionele houtbouw en prefab onderdelen en elementen voor de professional.

Techwood is onderdeel van Van Kaathoven Bouw Aannemersbedrijf B.V.

Traditionele gebinten en spant constructies

In traditionele constructies worden vaak eiken, douglas, lariks of grenen balken toegepast. Houten gebinten constructies worden regelmatig toegepast in nieuwbouwwoningen, renovaties of restauraties als houten draagconstructie.

kleine-image grote-image
kleine-image grote-image

Moderne gebinten en spant constructies

Moderne gebinten en houtconstructies kenmerken zich door het strakke uiterlijk. Anders dan bij traditionele houtconstructies worden er bij deze houtconstructies weinig tot geen schoren en korbelen toegepast. Door het weglaten van de schoren en korbelen moeten de momentkrachten in de hoekaansluitingen vaak opgevangen worden door inwendige of uitwendige staalplaten. Voor deze verbindingen is het noodzakelijk deugdelijke berekeningen op te maken.

Renovatie projecten

Bij renovatieprojecten draait het om het herstellen of vernieuwen van oude elementen. Met Techwood zijn wij in staat om nieuwe gebinten en spanten in een bestaande situatie in te brengen. Samen met de klant kunnen wij (of de architect) bekijken of de oude spanten in dezelfde vorm, maar dan met nieuw hout, worden teruggeplaatst, of dat wij een compleet nieuwe gebintenconstructie bedenken.

kleine-image grote-image
kleine-image grote-image

Hooimijt

Een hooimijt werd vroeger alleen gebruikt voor de opslag van hooi of het stallen van dieren. Een authentieke hooimijt is een lust voor het oog. Deze houtconstructie staan vaak op een landgoed met oude boerderijen. De hooimijt kan nog steeds dienen als hooiberg. Zo kan het worden gebruikt als woonhuis, schuur, opslag, kantoor, carport, veranda etc.

Maatwerk bijgebouw

Wij realiseren houten bijgebouwen van de allerbeste kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Met maatwerk bijgebouwen is er een combinatie tussen de traditionele en moderne gebinten en spantconstructies, maar dan in het klein.

kleine-image grote-image
kleine-image grote-image

Standaard bijgebouw

Bij Techwood hebben wij een ruim assortiment met maatwerk bijgebouwen, zoals: veranda’s carports en prieeltjes. Binnenkort kun je bij Techwood ook terecht voor standaard modellen.

Houten maatwerk onderdelen

Of je nou de complete HSB wanden van een woning nodig hebt of alleen de gezaagde onderdelen compleet genummerd wilt ontvangen: het scheelt een hoop tijd en frustratie als je niet eindeloos hoeft te meten en elk onderdeel op maat moet maken.

kleine-image grote-image
kleine-image grote-image

Gelamineerde spanten

Een gelamineerde houtconstructie wordt steeds vaker in zowel nieuwbouw als renovatie toegepast. Gelamineerd hout op maat bestaat uit op elkaar gelijmde lamellen en is in staat om grote overspanningen te behalen.

Gebinten constructies incl. wand en dakelementen

Bij prefab worden elementen vaak in de fabriek voorgemonteerd, waarna ze op de bouw in een mum van tijd worden gemonteerd.

kleine-image grote-image
kleine-image grote-image

Vuren constructie

Of je nou een gehele kapconstructie nodig hebt of alleen een houten balklaag: het scheelt een hoop tijd en frustratie als je niet eindeloos hoeft te meten en elk onderdeel op maat moet maken. Dat is het gemak van prefab houten bouwpakket! Wij richten ons dan ook op de houtverwerkende industrie zoals houtskeletbouwers, aannemers, emballage, timmerindustrie en houtbouw.

Houthandel

Bij Techwood is het mogelijk om direct hout in diverse soorten te bestellen. Dit kan al vanaf 5m3 per bestelling. Wij voorzien onze klanten van de beste producten voor ieder project. Wij kunnen voor u bestekmatig gezaagd hout aanleveren in eiken, douglas, lariks en grenen.

kleine-image grote-image
Waar wij allemaal voor werken

kleine-image grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiënte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Vind je het zelf te leuk om dit werk uit handen te geven, maar heb je geen ervaring? Onze mensen ondersteunen graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download brochure Contact opnemen