Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houten maatwerk onderdelen en elementen

Of je nou de complete HSB wanden van een woning nodig hebt of alleen de gezaagde onderdelen compleet genummerd wilt ontvangen: het scheelt een hoop tijd en frustratie als je niet eindeloos hoeft te meten en elk onderdeel op maat moet maken.

Houtbouw maatwerk volgens Techwood

afbeelding

Techwood is dé specialist op het gebied van houtconstructies 

Wij richten ons dan ook op de houtverwerkende industrie zoals houtskeletbouwers, aannemers, emballage, timmerindustrie en houtbouw. Stuur ons jouw zaagbestanden in en wij zorgen dat het volledig gezaagde houtpakket, volledig gesorteerd, bij jou op de stoep staat! Geen tekeningen? geen enkel probleem. zij kunnen het 2d en 3d tekenwerk volledig ontzorgen.

Wij produceren houtbouw maatwerk onderdelen en elementen per stuk of in serie. Of het nu gaat om houten onderdelen voor de houtskeletbouwer of complete HSB elementen. Wat jullie of wij kunnen tekenen kunnen onze mensen en machines maken!

De mogelijkheden:

  • Onderdelen t.b.v. houtskeletbouw

  • HSB wandelementen

  • HSB dakelementen

Techwood is dé specialist op het gebied van houtconstructies 

Houtskeletbouw voor de aannemer én zelfbouwer

Een woonhuis of bijgebouw begint altijd met een idee. Dit idee wordt verder uitgewerkt door een architect en berekend door een constructeur. Aan de hand van het definitieve ontwerp kan Techwood zowel 2d als 3d werktekeningen opmaken. Dit doen wij aan de hand van de door de opdrachtgever verstrekte tekeningen en berekeningen. Na het definitieve akkoord op ons ontwerp worden de gegevens uit het 3D model verzonden naar onze geavanceerde CNC-machines, waarna de productie start. De onderdelen van de HSB elementen worden met hoge precisie en snelheid geproduceerd en uitgesorteerd per element. Wij kunnen de onderdelen leveren als bouwpakket of de opdrachtgever voorzien in compleet voor gemonteerde elementen. Eventueel kunnen de houtskeletbouw elementen gecombineerd worden met onze eiken, douglas of gelamineerde spanten!

kleine-image grote-image
kleine-image grote-image

Houtskeletbouw onderdelen

Een gemiddelde houtskeletbouw woning telt meer dan 1000 houten onderdelen. Het kost ontzettend veel tijd om alle verschillende houten onderdelen te meten en te zagen. De reguliere software voor de houtbouw heeft de mogelijkheid om zaagbestanden voor onze CNC-machines te exporteren. Op basis van het aangeboden zaagbestand kunnen wij snel, nauwkeurig en goedkoop de onderdelen produceren. Onze machines bieden daarbij ook de mogelijkheid om de stijlen in de regels te 'kepen'. de keep is ongeveer 5mm diep. Zo hoeft de montageploeg niet lang na te denken wat de positie is van de stijlen. De kepen geven namelijk precies aan waar de onderdelen geplaatst moeten worden. Techwood kan het zaagwerk verzorgen, waarbij de onderdelen van de houtskeletbouwelementen gesorteerd per wand of dakelement worden aangeboden. Uiteraard ontvangt de opdrachtgever van ons nauwkeurige onderdeel en maatvoeringstekeningen!

Houtskeletbouw elementen

Houtskeletbouw elementen zijn er in alle vormen en maten. Door de toepassing van ons 3d tekenpakket is een houtskeletbouw woonhuis of bijgebouw snel en nauwkeurig getekend. Het echte werk begint wanneer de onderdelen gezaagd en gemonteerd gaan worden. Door de rechtstreekse koppeling van ons tekenpakket met onze CNC-machines is het zaagwerk snel en nauwkeurig. De onderdelen kunnen wij in onze fabriek monteren tot elementen. Of wij nu damp open of damp dichte elementen moeten maken. Materiaalkeuze is daarbij een essentieel onderdeel. Maatwerk is waar wij voor staan. De elementen kunnen dus op diverse manieren worden aangeleverd: Voormonteren van het skelet excl. plaatmateriaal Eenzijdig voormonteren plaatmateriaal, waarbij water- en elektra installaties in het werk worden aangebracht Complete wand- en dakelementen inclusief isolatie, plaatmateriaal en eventueel rachels

kleine-image grote-image

De bewerkingsmogelijkheden van Techwood:

Techwood beschikt over drie CNC-machines van Hundegger die hout perfect en tot op de millimeter precies bewerken. De Speed-Cut zaagt balken en planken razendsnel en uiterst precies op maat. De Robot-Drive kan alle ingewikkelde houtbewerkingen aan op het gebied van zagen, frezen en boren. En de 4-zijdige schaaf, schaaft het hout mooi glad en strak op maat. Met dit machinepark kunnen we elke bouwtekening omtoveren tot een stapel prefab bewerkt hout. Deze werkwijze scheelt veel tijd en veel kosten.

image
grote-image

Volledige ontzorging bij montage van de houtconstructie

Techwood ontzorgt graag tot en met de montage. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een effici√ęnte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Maar wij doen veel meer dan dat! Wij beschikken over een eigen total station. Hiermee kunnen wij zeer nauwkeurig de ankers uitzetten op basis van de door ons opgemaakte digitale tekeningen. Wij monteren de door ons geprefabriceerde houtconstructie, of zagen of frezen delen van de houtconstructie in het werk op maat. En wij leveren en monteren onze HSB elementen en dakplaten - Of het nu onze eigen HSB dakplaten betreft of een pas dak van bijvoorbeeld Kingspan of Unidek. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever zelf aan de slag gaat met de montage, terwijl je wellicht niet zoveel ervaring hebt. Is dit het geval? Dan ondersteunen onze mensen ook graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen