"Wij streven naar niets minder dan perfectie. Onze houtconstructies zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit - esthetisch én constructief. Door out of the box te denken en altijd een oog voor detail te hebben, maken wij het verschil."

Over Techwood

Wij komen uit de bouw, waardoor we precies weten waar je het over hebt. We houden dan ook rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. Hier zien we exact waar muren en leidingen lopen, waardoor we hier rekening mee kunnen houden bij het ontwerp. Door zowel de tekening van de architect als de staalconstructie en het leidingwerk te combineren in onze tekening, weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. Ook zien we dan de clashes waardoor er eerder bijgestuurd kan worden of waardoor onvoorziene situaties op de bouw überhaupt voorkomen worden.

Techwood is onderdeel van Van Kaathoven Bouw Aannemersbedrijf B.V.

Wat Techwood biedt

Wij gaan voor perfectie. En we denken graag mee hoe het net anders kan. We zoeken een oplossing die past bij de wensen van de klant. Out of the box. Anders. Snel. Met details die het verschil maken.

Ervaren en enthousiaste mensen - Wij werken met ervaren mensen op verschillende disciplines – van bouwkundige tot hele creatieve mensen. Mensen die van niets, iets kunnen maken. Wat wij maken doen wij goed en niet half. Dat is waar wij uitdaging in vinden

Houtkwaliteit - Wij leveren eikenhout en douglas van de beste kwaliteit. Het eikenhout heeft kwaliteit QPA/QP1 en geeft nagenoeg geen wan en spint. Het bijzondere aan ons eikenhout is dat het maatvast is. Hierdoor passen onze houtconstructies met minimale aanpassingen, wat zorgt voor een snelle montage op de locatie. Wat wij anders doen dan veel andere zagerijen is dat wij douglas hout leveren dat uit het hart gezaagd is (in plaats van met het hart in het midden). Hierdoor scheurt het hout minder

Wij denken esthetisch mee - Hoe moet de uitstraling van het gebouw zijn? Modern of authentiek? Welke verbindingen zijn passend? Welke vormen vullen aan? We hebben oog voor detail en gaan graag de uitdaging aan om een visueel aantrekkelijke, opvallende en tegelijk constructieve supersterke constructie te maken.

Details die het verschil maken - Met de detailberekening weten we of een houtverbinding sterk genoeg is voor de krachten die erop komen te staan. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen.

Meer over Wat Techwood biedt »

Onze werkwijze

Hoe Techwood de zaken aanpakt

1

Schets of tekening

Op basis van jouw schets of tekening maken wij een duidelijk uitgewerkte offerte met daarin de ingeschatte tijd en materialen voor de bouw. In het offertetraject stellen wij indien mogelijk bouwkundige voorstellen voor.

2

Definitief ontwerp

Bij opdracht gaan wij met de opdrachtgever of tussenpersoon in gesprek om het definitieve ontwerp vast te stellen. Na overleg gaan wij aan de slag met het opmaken van een gedetailleerd ontwerp in onze 3d tekensoftware. 

3

Technische voorbereiding

Op basis van een IFC, DWG, 3D DXF of PDF export kan de opdrachtgever het ontwerp vergelijken met de verwachtingen. Na akkoord gaan wij voor u aan de slag met de productie.

4

Technische afwerking

Door middel van ons geavanceerde machinepark en vaklui gaan wij aan de slag met het prefabriceren van de diverse onderdelen. De onderdelen worden genummerd conform werktekening en klaargemaakt voor transport.

5

Levering

Het bouwpakket wordt bij u op de stoep afgeleverd.

Techwood kiest voor FSC®

Techwood staat voor duurzame houtbouw. Met deze reden zijn wij FSC® gecertificeerd. Op verzoek kunnen wij uw project met FSC® gecertificeerd hout uitvoeren.

Wij zijn FSC®-gecertificeerd onder nummer SCS-COC-000652-AIO.

Meer over Techwood kiest voor FSC® »

De vakmensen van Techwood

Uit het juiste hout gesneden!


Neem voor meer informatie over de houtbewerkings­mogelijkheden van Techwood gerust contact op. We maken graag tijd voor een nuttig advies.

Neem contact op »

Maarten van Kaathoven
Maarten van Kaathoven
Is een echte praktijkman, schakelt snel en houdt wel van een uitdaging.
maarten@techwood.nl
Sander van Kaathoven
Sander van Kaathoven
Houdt van een snelle, efficiënte aanpak en denkt graag met je mee.
sander@techwood.nl
Ruud van der Hamsvoord
Ruud van der Hamsvoord
Vakman in hart en nieren. Denk praktisch en oplossingsgericht
ruud@techwood.nl
Kevin van Hoof
Kevin van Hoof
Gaat graag het gesprek aan om de mogelijkheden van Techwood te bespreken
kevin@techwood.nl
Karin Spaan
Karin Spaan
Onze nauwkeurige, onmisbare administratieve tijger
administratie@techwood.nl
Mark Huijbers
Mark Huijbers
Productiechef - vertelt klanten graag over de liefde voor zijn vak!