Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Huis renoveren

Techwood is dé specialist op het gebied van gebintconstructie renovaties. Wil jij je huis renoveren? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres.

Huis renoveren

Huis renoveren door Techwood: In de middeleeuwen werden houten gebintconstructies al gebruikt bij het bouwen van huizen en andere gebouwen. Techwood past deze eeuwenoude techniek toe om nieuwe woningen te maken of bestaande gebintconstructies te renoveren. Onze specialisten kunnen jou helpen met zowel de traditionele houtconstructies als de moderne houtconstructies. Hieronder vertellen we je meer over het renoveren van je huis of andere houten gebintconstructies. 

 

Houten huis laten renoveren door Techwood 

Met Techwood zijn wij in staat om nieuwe gebinten en spanten in een bestaande situatie in te brengen. Samen met de klant (of de architect) kijken we of de oude spanten in dezelfde vorm, maar dan met nieuw hout, kunnen worden teruggeplaatst. Het kan ook zo zijn dat we een compleet nieuwe gebintconstructie moeten bedenken. Op die manier kan Techwood jouw houten huis renoveren. 

 

Omdat er veel verschillende type gebintconstructies zijn, is er kennis en expertise vereist voor het vervangen van bepaalde delen van de constructie. Wij houden daarom altijd rekening met de kenmerken van het betreffende houten huis of pand. Techwood zet alles op alles om ervoor te zorgen dat jouw gebintconstructie aan de huidige eisen voldoet wat betreft veiligheid. Op die manier gaat jouw huis weer enorm lang mee. 

 

De bestaande situatie inmeten middels ons Total Station 

Laat je het huis renoveren door Techwood? Dan moet de bestaande situatie zeer nauwkeurig worden ingemeten. Dit doen wij middels ons Total Station. Dit apparaat werkt met GPS-coördinaten, waardoor wij de bestaande situatie zeer nauwkeurig in kunnen meten. Hierbij zijn niet haakse hoeken voor ons geen enkel probleem. De coördinaten worden bij ons in het 3D programma geïmporteerd waardoor wij de spanten geheel in 3D kunnen ontwerpen. Als wij dit gedaan hebben ontvang je van ons het 3D model. Hierbij kun je exact zien hoe de spanten eruit komen te zien en op welke manier we het huis gaan renoveren. 

 

Vocht en tocht zoveel mogelijk beperken 

Wanneer we je houten huis renoveren, gaan we luchtdicht bouwen. Hout is geen perfect materiaal wanneer het in een buiten-binnen situatie wordt toegepast. Het hout gaat namelijk krimpen en uitzetten naar gelang de weersomstandigheden. Hierdoor kan het zijn dat het hout bij de verbindingen of aansluitingen met wanden en kozijnen gaat kieren. Op die manier kan er vocht en tocht naar binnen treden. 

 

Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor waardoor wij jouw huis luchtdicht kunnen renoveren. Techwood heeft namelijk diverse details bedacht om vocht en tocht zoveel mogelijk te beperken. Ben je benieuwd naar onze details? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen je er graag meer over. 

Wat kost het om een houten huis te renoveren? 

Ieder renovatieproject is anders. En Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor het renoveren van huizen. Wel ben je bij ons zeker van zeer scherpe prijzen. Wij kunnen de huidige situatie namelijk efficiënt en nauwkeurig inmeten met ons Total Station. Vervolgens kunnen we de onderdelen die gerenoveerd moeten worden snel en nauwkeurig realiseren in ons CNC-machinepark. Dit werkt natuurlijk zeer kostenefficiënt. En dat zie je terug in de prijzen. 

 

Op basis van jouw wensen en informatie over de huidige situatie, kunnen we je wel een prijsindicatie geven voor het renoveren van je huis. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een prijsindicatie te ontvangen. 

 

Renovatie van jouw gebintconstructie 

Uiteraard is het bij ons niet alleen mogelijk om je huis te laten renoveren. Bij Techwood kun je terecht voor alle gebintconstructies. Ook wanneer dit bijvoorbeeld om een schuur, tuinhuis of carport gaat. Zijn er meerdere opties mogelijk voor de renovatie van je gebintenconstructie? Dan kijken we samen naar de beste oplossing. 

 

De mogelijkheden bespreken? 

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor het laten renoveren van jouw houten huis of andere houten gebintconstructie? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! 

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen