Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houten schuur bouwpakket

Ga jij graag zelf aan de slag met het bouwen van je schuur? Kies dan voor een houten schuur bouwpakket van Techwood!

Wil jij een houten schuur in jouw tuin om gereedschap en andere spullen in op te bergen? En lijkt het je fantastisch om deze zelf in elkaar te zetten? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres! Wij bieden namelijk een houten schuur bouwpakket aan. Kies voor een standaarduitvoering of laat een unieke houten schuur ontwerpen. We leveren jouw houten schuur in een handig bouwpakket inclusief handleiding. Zo kun je het eenvoudig zelf in elkaar zetten. Hoe tof is dat?

Een houten schuur bouwpakket, wat is dat precies?

Met een houten schuur bouwpakket bedoelen we een volledige houten schuur die geheel als bouwpakket aangeboden wordt. Alle losse onderdelen van de schuur worden in een bouwpakket, inclusief handleiding, bij jou aan de deur geleverd. Je kunt op die manier als minder ervaren doe-het-zelver toch je eigen schuur bouwen, maar je hoeft niet alles zelf te ontwerpen en de juiste materialen bij elkaar te zoeken. Een zeer handig bouwpakket dus.

Je kunt ervoor kiezen om het houten schuur bouwpakket zelf in elkaar te zetten, maar Techwood kan jou hier ook bij ondersteunen. Op die manier weet je zeker dat de schuur goed in elkaar wordt gezet. Ga je helemaal zelfstandig aan de slag? Dan heb je met een beetje aanpoten binnen één tot twee dagen jouw houten schuur staan. Ideaal, toch?

Ga jij voor een standaarduitvoering of een unieke houten schuur?

Bij ons kun je zowel terecht voor standaarduitvoeringen als op maat gemaakte houten schuren. Beide varianten zijn verkrijgbaar in een bouwpakket. Ga jij liever voor een simpele, goedkopere schuur met standaardafmetingen? Dan kun je voor een standaard houten schuur bouwpakket kiezen. Of geef jij jouw tuin écht een bijzondere uitstraling met een unieke houten schuur? De houten schuur wordt dan volledig naar jouw wensen ontworpen. Op die manier kun je de gaafste dingen realiseren!

Welke soorten houten schuur bouwpakketten zijn er?

Ben jij op zoek naar een houten schuur bouwpakket? Dan ben je er ongetwijfeld al achter dat er ontzettend veel keuze is. Laten we dit aan je toelichten.

Standaard schuur: eenvoudig en zonder extra’s

Met een standaard schuur bedoelen we een zeer eenvoudige vierkante of rechthoekige schuur zonder extra’s. Er zit dan dus bijvoorbeeld geen overkapping aan. Voor de meeste huishoudens is een standaard schuur meer dan voldoende om bijvoorbeeld gereedschap en fietsen in op te bergen.

Uiteraard kun je een standaard houten schuur ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk aan een werkruimte, atelier of fitnessruimte. Je zal in dit geval wel nog andere maatregelen moeten treffen, zoals het isoleren van de schuur.

Kapschuur: aan de voorkant volledig open

Het is bij Techwood ook mogelijk om een bouwpakket aan te schaffen voor een houten kapschuur. Een kapschuur bestaat uit een achterwand en twee zijwanden. Aan de voorkant is de kapschuur volledig open. Dit biedt natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je de kapschuur gebruiken om spullen, zoals tuinmeubilair, droog te zetten of om hieronder te gaan zitten. Op die manier ben je beschermd tegen de felle zon en regen.

Wanneer je een houten schuur bouwpakket voor een kapschuur aanschaft, is deze herkenbaar aan het typische kapschuurdak. Dit is een hellend dak dat vanaf de achterwand doorloopt tot de nok en aan de voorkant iets naar beneden loopt.

Schuur met overkapping

Wil jij graag een schuur bouwen die bestaat uit een overdekte ruimte met daarnaast een overkapping? Kies dan voor een houten schuur met overkapping bouwpakket. Hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat komt omdat je een overkapping naast de schuur op talloze manieren kunt plaatsen.

Garage: een schuur en garage in één

Heb jij altijd al gedroomd van een schuur en garage in één? Hiervoor biedt Techwood ook houten schuur bouwpakketten. Je realiseert dan een ruime rechthoekige schuur, zodat de auto er ook in past. Er kan een schuurdeur aanwezig zijn, vaak ergens in de lengte van de schuur. Aan één zijkant wordt een dubbele deur geplaatst, waardoor je er met de auto naar binnen kunt rijden.

De voor- en nadelen van een houten schuur bouwpakket

Ga jij jouw houten schuur in elkaar zetten middels een bouwpakket in plaats van het bouwen volgens een eigen ontwerp? Dan biedt dit verschillende voor- en nadelen. Dit nemen we graag met je door.

De voordelen van een houten schuur bouwpakket

Zelf een schuur ontwerpen, de juiste materialen vinden en alle onderdelen op maat maken kost veel tijd. Bij een houten schuur bouwpakket zijn alle onderdelen meegeleverd en is alles op maat gemaakt. Je hoeft het alleen nog in elkaar te zetten. Een soort Lego bouwpakket, maar dan in het groot.

Veel mensen denken dat ze bij een houten schuur bouwpakket beperkt zijn tot standaard designs en afmetingen. Echter kun je jouw houten schuur volledig op maat laten ontwerpen.

Je hebt geen grote gereedschappen nodig zoals een zaagmachine. Alle onderdelen van het bouwpakket zijn namelijk al netjes voor je op maat gezaagd.

De nadelen van een houten schuur bouwpakket

Ervaren doe-het-zelvers zullen minder voldoening halen uit het in elkaar zetten van een houten schuur bouwpakket. Dat komt omdat het een lager niveau van bouwen is dan wanneer je jouw eigen schuur ontwerpt en bouwt. Het bouwpakket is gemaakt om gemakkelijk en relatief snel een houten schuur in elkaar te zetten.

Hout van de allerbeste kwaliteit

Wij leveren uitsluitend hout van de allerbeste kwaliteit. Ook voor de minder handige doe-het-zelvers geldt, wanneer je voor een houten schuur bouwpakket gaat, weet je zeker dat je de schuur snel en eenvoudig in elkaar zet. Hout is nou eenmaal een makkelijk materiaal om mee te werken.

Het gebruik van hout voor jouw schuur neemt veel voordelen met zich mee. Ook wanneer je een standaard houten schuur bouwpakket aanschaft. Je kunt je schuur dan namelijk alsnog personaliseren door het bijvoorbeeld in een bepaalde kleur te verven. Bij een metalen schuur is dit veel lastiger. Eigenlijk ben je met een houten schuur bouwpakket volledig vrij om alles naar eigen hand te zetten. Ideaal! Bovendien kun je uit verschillende houtsoorten kiezen.

Douglas schuur bouwpakket

De eerste optie waar je voor kunt kiezen is een houten schuur bouwpakket van douglas. Deze houtsoort heeft als voordeel dat het ontzettend duurzaam is. Voornamelijk bij het gebruik van kernhout maken schimmels vrijwel geen kans. Bovendien heeft douglas een warme gele kleur. Ook is het hout zeer recht zonder al te veel noesten. Hierdoor krijgt jouw schuur een prachtige uitstraling. De meeste houten schuur bouwpakketten zijn gemaakt van douglas. Dat komt omdat dit hout overal voor te gebruiken is en speciaal bedoeld is voor buitentoepassingen.

Eiken schuur bouwpakket

Er zijn ook veel mensen die voor een houten schuur bouwpakket van eiken kiezen. Dit komt door de warme en authentieke uitstraling dat het materiaal met zich meebrengt. Kies je voor eikenhout? Dan realiseer je een mooie en goede schuur met een zeer lange levensduur. Het enige nadeel dat eikenhout met zich meebrengt is dat de kosten ervan een stuk hoger liggen dan bij de andere houtsoorten. Echter gaat een eiken schuur wel langer mee en veel mensen zijn dol op de uitstraling ervan.

Vuren schuur bouwpakket

Wanneer je liever voor een goedkopere houten schuur bouwpakket kiest, kom je al snel bij vurenhout uit. Vurenhout is goedkoop omdat het materiaal niet erg duurzaam is. Het gaat dus minder lang mee dan de andere houtsoorten, maar het is wel ideaal als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing. Kies jij voor een houten schuur bouwpakket van vurenhout? Check dan altijd goed of je te maken hebt met ge√Įmpregneerd vurenhout. In dit geval heeft het materiaal namelijk een behandeling ondergaan, waardoor deze onder een hogere duurzaamheidsklasse valt en dus een stuk langer meegaat.

Als je voor een houten schuur bouwpakket van vurenhout kiest, dan is het belangrijk om direct nadat je het in elkaar gezet hebt de schuur te behandelen met verf of beits. Kijk hierbij ook goed naar de kleur van het hout, want vurenhout heeft over het algemeen een vrij lichte kleur.

Wat kost een houten schuur bouwpakket?

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor houten schuur bouwpakketten. Wel hanteren wij zeer scherpe prijzen. Dit komt omdat wij de onderdelen van jouw houten schuur bouwpakket realiseren in ons machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig en kunnen wij snel resultaat leveren. Dat werkt natuurlijk zeer kosteneffici√ęnt en dat zie je terug in onze prijzen.

Kunnen wij dan helemaal niets zeggen over de prijs voor jouw houten schuur bouwpakket? Zeker wel! Op basis van jouw wensen kunnen wij een goede prijsindicatie maken. Op die manier weet jij precies met welke kosten je rekening kunt houden. Wil je vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen voor jouw houten schuur bouwpakket? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten schuur bouwpakket van Techwood

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor jouw houten schuur bouwpakket? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij streven naar niets minder dan perfectie. Onze houtconstructies zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Door out of the box te denken en altijd een oog voor detail te hebben, maken wij het verschil.

Wil jij kennismaken met onze specialisten? Of ben je nieuwsgierig naar de prijsindicatie voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een mooie samenwerking.

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen