Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Hooimijt bouwen

Vroeger werd een hooimijt alleen gebruikt voor het stallen van dieren of het opslaan van hooi. Tegenwoordig biedt een hooimijt veel meer mogelijkheden.

Vroeger werd een hooimijt alleen gebruikt voor het stallen van dieren of het opslaan van hooi. Tegenwoordig biedt een hooimijt veel meer mogelijkheden. Kortom, oude tradities worden een nieuw leven ingeblazen. Zo kun je jouw hooimijt tegenwoordig ook gebruiken als carport, opslagruimte of zelfs als woning! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de aanschaf van een hooimijt.

Oude tradities worden een nieuw leven ingeblazen

Vroeger was een hooimijt al enorm populair. De hooimijt werd gebruikt voor de opslag van hooi of het stallen van dieren. Deze houtconstructies staan vaak op het landgoed met oude boerderijen. De traditionele hooimijt is een enorme lust voor het oog. Daarom wordt er een nieuw leven geblazen in deze houtconstructies. Zo kan een hooimijt tegenwoordig ook gebruikt worden als woonhuis, opslagruimte, schuur, kantoor, carport, veranda en nog veel meer.

Techwood helpt jou graag bij het ontwerp en de bouw van jouw hooimijt. Wij nemen alle zorgen uit handen en realiseren de hooimijt van jouw dromen!

Welke soorten hooimijten bestaan er?

Een hooimijt is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Tegenwoordig wordt de hooimijt niet zo vaak meer gebruikt om hooi op te slaan of om dieren te stallen. Daarom kan de hooimijt ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Een lust voor het oog en ook nog eens enorm praktisch. Hieronder nemen we een aantal soorten hooimijten met je door.

Hooimijt gebruiken als bijgebouw

Ben jij op zoek naar extra opbergruimte om jouw gereedschap en tuinmeubelen in op te bergen? Gebruik jouw hooimijt dan als bijgebouw. Je kunt in dit geval een hooimijt aanschaffen met of zonder zijwanden. Wanneer je jouw hooimijt afwerkt met zijwanden, kun je het ook laten dienen als opbergruimte, gastenverblijf of kantoorruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hooimijt gebruiken als woning

Wist je dat je zelfs in een hooimijt kan wonen? De hooimijt wordt dan speciaal ontworpen om als woning te kunnen dienen. Denk hierbij ook aan goede isolatie. Hooimijt woningen zijn dan ook zeer populair als mantelzorgwoning.

Hooimijt gebruiken als carport

Zit jouw auto ‘s ochtends ook altijd onder de bladeren of ander vuil? Schaf dan een hooimijt aan die dient als carport. Techwood beschikt over de juiste kennis over bouwstijlen waardoor wij een authentieke hooimijt kunnen realiseren. Wij realiseren een hooimijt die ideaal past bij jouw erf en waar jouw auto perfect onder past. Hoe tof is dat?

Kies jij voor een standaarduitvoering of een unieke hooimijt?

Bij de aanschaf van een hooiberg heb je over het algemeen twee keuzes: een standaardmodel of een unieke uitvoering. Is het budget voor jouw hooimijt wat lager en ga je akkoord met standaardafmetingen? Dan is een prefab hooimijt de ideale oplossing. Je hebt dan de keuze uit een aantal standaard hooimijten. Hierbij ben je wel beperkt in bijvoorbeeld de afmetingen en de afwerking. Er zijn uiteraard wel voldoende mogelijkheden om jouw hooimijt alsnog af te werken naar jouw persoonlijke smaak.

Je kunt bij Techwood niet alleen terecht voor standaardmodellen, maar ook voor hooimijten op maat. Wij maken dan een uniek ontwerp zodat de hooimijt perfect past bij de omgeving. Vrijwel alles is mogelijk wat betreft afmetingen, kleuren en afwerkingen. Niets is ons te gek, de grens ligt bij jouw creativiteit!

Volledig ontzorgen of (deels) zelf bouwen?

Techwood ontzorgt graag. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een effici√ęnte montage. Wij monteren veel houtconstructies zoals hooimijten bovendien ook zelf.

Vind je het veel te leuk om dit werk uit handen te geven? Dan kunnen we ook een hooimijt bouwpakket opsturen. Je ontvangt dan alle op maat gemaakte onderdelen inclusief handleiding bij jou op de stoep. Wil je graag proberen je eigen hooimijt te bouwen maar heb je geen ervaring? De specialisten van Techwood ondersteunen je graag bij de montage. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost een hooimijt?

Heb jij interesse in de aanschaf van een hooimijt? Dan rest er nog één belangrijke vraag: met welke kosten moet je rekening houden? Techwood levert 100% maatwerk. Dit wil zeggen dat wij niet met een vaste prijslijst werken voor hooimijten. Wel ben je bij ons zeker van zeer scherpe prijzen. Dat komt omdat we de onderdelen voor jouw hooimijt realiseren in ons machinepark.

Je schuift een ruwe balk in de machine die er enige tijd later weer uitrolt en dan perfect bewerkt is op de manier die je in de computer hebt ingegeven. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig. Met behulp van ons machinepark werken wij enorm snel en effici√ęnt. En dat zie je terug in onze prijzen.

Wil jij een prijsindicatie ontvangen voor jouw hooimijt? Neem dan gerust contact met ons op!

Een hooimijt van Techwood

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor jouw hooimijt? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij nemen je graag alle zorgen uit handen. Van het ontwerp tot de bouw. Vind jij het veel te leuk om de bouw uit handen te geven? Dan leveren we een handig bouwpakket inclusief handleiding bij jou op de stoep. Wij kunnen je hierbij uiteraard ook ondersteunen.

Op basis van jouw wensen ontwerpen we de hooimijt van jouw dromen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw hooimijt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden voor een mooie samenwerking.

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen