Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Mantelzorgwoning bouwen

Heb je een vergunning nodig om een mantelzorgwoning te bouwen? En met welke kosten moet je rekening houden? Ontdek het in dit artikel.

Ben jij een mantelzorger en merk je dat het afstandsverschil met de persoon die hulp nodig heeft te veel problemen oplevert? Of wonen jullie juist in dezelfde woning, maar zijn jullie beide toe aan wat meer privacy? Dan is het bouwen van een mantelzorgwoning dé ideale oplossing. Op die manier kun je altijd snel hulpverlenen, maar profiteren jullie toch van een eigen plekje.

Dicht bij elkaar en toch veel privacy 

Ben jij mantelzorger van een vriend of familielid? Dan is het in veel gevallen handig om dicht bij deze persoon te wonen. Daarom kun je een mantelzorgwoning bouwen in je tuin. Hierdoor kun jij niet alleen snel te hulp schieten, het is ook praktischer voor de persoon die hulp nodig heeft. Dat komt omdat bij een traditionele woning de badkamer zich vaak op de bovenverdieping bevindt. Mocht de persoon die hulp nodig heeft niet goed trap kunnen lopen, dan is het bouwen van een mantelzorgwoning ideaal.  

Het voordeel van een mantelzorgwoning is dat de mantelzorger altijd in de buurt is van de persoon die hulp nodig heeft. Toch hebben zij beide hun eigen woning en doordoor ook hun eigen privacy.  

 

De stijl en afwerking van jouw mantelzorgwoning 

Wanneer je een houten mantelzorgwoning gaat bouwen kan deze aan vrijwel iedere stijl aangepast worden. Denk aan klassiek, modern, industrieel, maar ook de stijl van je eigen woning kan doorgetrokken worden in de mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning zal hierdoor de waarde van je bestaande woning verhogen. 

Bij het bouwen van een houten mantelzorgwoning denkt men vaak aan een soort blokhut of boswachtershuis. Echter is dit niet het geval. Jouw houten mantelzorgwoning kan namelijk naast een sfeervolle houten afwerking ook voorzien worden van moderne, strakke wanden. Op die manier zie je aan de binnenkant niet meer dat het om een houten frame gaat. De mantelzorgwoning wordt dan zo afgewerkt dat je het niet kan onderscheiden van een traditionele woning. De afwerking kan dus volledig afgestemd worden op jouw wensen.  

 

Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een mantelzorgwoning? 

Je hebt geen vergunning nodig voor het bouwen van een mantelzorgwoning. Dit wil echter niet zeggen dat er geen regels aan verbonden zijn. Jouw houten mantelzorgwoning dient namelijk aan bepaalde regels te voldoen op het gebied van veiligheid, gezondheid en het milieu. Informeer hiernaar bij jouw gemeente.  

 

Wat kost het om een mantelzorgwoning te bouwen? 

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor het bouwen van mantelzorgwoningen. Wij realiseren de onderdelen voor jouw mantelzorgwoning in ons machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig. We werken hierdoor snel en effici√ęnt aan jouw houten mantelzorgwoning. En dat zie je terug in de prijzen!¬†

Kunnen wij dan helemaal niets zeggen over de kosten voor het bouwen van jouw houten mantelzorgwoning? Zeker wel! Op basis van jouw wensen kunnen wij een prijsindicatie geven. Wil jij een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op! 

 

Mantelzorgwoning zelf bouwen of laten bouwen? 

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor het bouwen van jouw mantelzorgwoning? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij kunnen jou volledig ontzorgen wat betreft het bouwen van de mantelzorgwoning. Vind jij het veel te leuk om het bouwen van de mantelzorgwoning uit handen te geven? Dan kun je hier ook zelf mee aan de slag gaan! Wij leveren alle onderdelen dan in een handig bouwpakket inclusief handleiding.  

Ga jij graag zelf aan de slag met het bouwen van de mantelzorgwoning, maar wil je hier hulp bij gebruiken? Dan kan Techwood jou ook ondersteunen bij de bouw. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  

 

Mantelzorgwoning bouwen met Techwood 

Techwood gaat voor perfectie. We denken graag met je mee hoe het net anders kan. We zoeken een oplossing die past bij de wensen van de klant. Out of the box. Anders. Snel. Met details die het verschil maken. Wij maken voor het bouwen van jouw mantelzorgwoning uitsluitend gebruik van hout van utstekende kwaliteit.  

Heb jij nog vragen? Zou je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Of wil je gewoonweg kennismaken met een van onze vakspecialisten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden voor een mooie samenwerking! 

 

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen