Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Spanten laten maken

Spanten zijn verticale houten balken die een dakconstructie dragen. Bij een spantendak lopen de spanten van de ene naar de andere muur. De last van het dak wordt op deze manier overgebracht naar de buitenmuren.

Wat zijn houten spanten?

Met houten spanten bedoelen we de verticale houten balken die een dakconstructie dragen. Een spantendak zal ervoor zorgen dat de belasting overgebracht wordt naar de buitenmuren. Houten spanten hebben een driehoekige vorm, die ons ook wel doet denken aan de letter A. Daarom spreekt men regelmatig over A-spanten. De spanten in de dakconstructie worden op regelmatige afstand van elkaar verwijderd. De afstand tussen de spanten is steeds 40 centimeter.

Houten spanten hebben als functie het dak te dragen samen met de belasting die uitgeoefend wordt op de bedekking van het dak. Kortom, een spant brengt de belasting verticaal over op de delen in de constructie die lager zijn aangebracht. Dit zijn over het algemeen de dragende muren.

De voordelen van een houten spantendak

Welke soorten houten spanten zijn er?

Je kunt houten spanten laten maken in diverse soorten, vormen en maten. Hoe jouw houten spanten er uiteindelijk uit komen te zien is afhankelijk van het soort dak dat je voor ogen hebt en de hoek waaronder dit dak is aangebracht. Zo kun je bij Techwood houten spanten laten maken voor zowel een plat, als een hellend dak. Hieronder lichten we de verschillende soorten houten spanten toe.

Spanten laten maken voor een plat dak

Wanneer je spanten wil laten maken voor een plat dak zijn er twee mogelijkheden: een vakwerk spant of een houten spant. Een vakwerkspant bestaat uit horizontale stangen en balken. Het bestaat uit verschillende lange delen waardoor de hele afstand van het dak overspannen is. De spant zal zeer stevig zijn zonder dat er veel materiaal wordt gebruikt.

Daarnaast kun je dus kiezen voor houten spanten. Deze bestaan uit verschillende lagen hout en zijn goed aan elkaar vastgelijmd. De voordelen van houten spanten zijn dat ze relatief laag in gewicht zijn, het brandveilig is en dat het resistent is tegen chemische en agressieve stoffen.

Spanten laten maken voor een hellend dak

Ook kunnen wij spanten realiseren die speciaal geschikt zijn voor hellende daken. Hierbij kun je denken aan hangspanten, gelamineerde spanten en steekspanten.

Eiken spanten of douglas spanten laten maken?

Of je nu kiest voor eiken spanten of douglas spanten, bij Techwood ben je aan het juiste adres. Wij gebruiken namelijk uitsluitend hout van de allerbeste kwaliteit. Douglas en eikenhout geven een zeer natuurlijke uitstraling aan de spanten. Voornamelijk douglas is een erg duurzame houtsoort. Beide houtsoorten zijn erg stabiel.

Wat kost het om houten spanten te laten maken?

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst om spanten te laten maken. Je bent bij ons wel altijd zeker van zeer scherpe prijzen. Hoe dat komt? Wij realiseren jouw houten spanten in ons CNC-machinepark. Hier kunnen wij snel en effici√ęnt aan de slag met jouw project. Dat werkt natuurlijk kosteneffici√ęnt en dat zie je terug in onze prijzen.

Kunnen wij dan helemaal niets zeggen over de kosten voor het laten maken van spanten? Zeker wel! Aan de hand van jouw wensen kunnen wij jou vertellen met welke kosten je rekening kunt houden. Neem gerust contact met ons op voor een prijsindicatie.

Houten spanten laten maken door Techwood

Ben jij op zoek naar d√© ideale specialist om jouw spanten te laten maken? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres! Wij streven naar niets minder dan perfectie. Onze houtconstructies zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit ‚Äď esthetisch √©n constructief. Door out of the box te denken en altijd een oog voor detail te hebben maken wij het verschil.

Heb jij vragen? Of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor het laten maken van jouw houten spanten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden voor een mooie samenwerking.

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen