Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Dakspanten

Op zoek naar dé specialist op het gebied van dakspanten? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Informeer naar de mogelijkheden.

Dakspanten zijn verticale houten balken die de dakconstructie dragen. Ze worden voornamelijk gebruikt voor gebouwen waarbij het dak een grote ruimte zonder draagmuren moet overspannen. Wat zijn de voordelen van houten dakspanten? En met welke kosten moet je rekening houden? Wij vertellen je alles wat je moet weten over dakspanten.  

Wat zijn dakspanten? 

Een spantendak, ook wel sporen dak genoemd, bestaat uit dakspanten. Deze dakspanten zijn houten balken die verticaal van de muur naar de nok van het dak lopen. Dakspanten hebben een driehoekige vorm. Deze vorm wordt vaak vergeleken met de letter A. Dat is dan ook de reden dat er soms wordt gesproken over A-spanten in plaats van dakspanten.   

Bij een spantendak zijn alle dakspanten op regelmatige afstand van elkaar verwijderd. De afstand is in de meeste gevallen ongeveer 40 centimeter. Boven op het spantendak wordt het onderdakfolie aangebracht. Dit onderdak wordt aan de dakspanten vastgemaakt via verticale tengellatten. Boven op het onderdakfolie worden horizontale panlatten gezet die als ondergrond dienen voor de dakpannen. Tussen de dakspanten in kan isolatiemateriaal worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan isolatieplaten uit minerale wollen.  

Dit zijn de voordelen van een spantendak 

Waarom zou je eigenlijk dakspanten plaatsen? Dit komt omdat een spantendak vele voordelen met zich meeneemt. Om te beginnen is het een zeer stevige constructie die niet door kan zakken. Er is een grote overspanning mogelijk en steunmuren zijn niet nodig. Bovendien heb je een grote vrijheid bij het ontwerpen van de woning. Bijna iedere vorm van het dak is mogelijk met dakspanten.  

Een spantendak is gemakkelijk te isoleren en relatief snel te bouwen. Het is zelfs mogelijk om een prefab spantendak te laten maken waardoor de constructie nog sneller klaar is.  

Het verschil tussen een spantendak en een gordingendak 

Naast een spantendak wordt er ook regelmatig gekozen voor een gordingendak. Er zitten een aantal verschillen tussen deze twee soorten daken. Wij hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rij gezet: 

 

Wat kost het maken van dakspanten? 

Techwood levert altijd 100% maatwerk. Daarom hanteren wij geen vaste prijslijst voor dakspanten. Wel ben je bij ons altijd zeker van zeer scherpe prijzen. Dit komt omdat wij werken in ons innovatieve CNC-machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig. Bovendien kunnen we veel sneller aan de slag met jouw dakspanten. En dat zie je terug in onze prijzen. 

Wil jij graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw dakspanten? Dat is mogelijk! Aan de hand van jouw wensen, kunnen we je een prijsindicatie geven voor jouw project. Neem daarvoor gerust contact met ons op.  

Dakspanten nodig? Techwood is dé specialist 

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor jouw dakspanten? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij werken uitsluitend met hout van de allerbeste kwaliteit. We streven naar niets minder dan perfectie. Onze houtconstructies zijn daarom van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Esthetisch én constructief. Door out of the box te denken en altijd oog voor detail te hebben, maken wij het verschil. 

Heb jij nog vragen? Of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw dakspanten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden voor een mooie samenwerking.  

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen