Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houten tuinkamer bouwen met Techwood

Techwood tovert jouw droomideeën om in een houten tuinkamer op maat. Zo kun jij eindeloos genieten van je tuin.

Heerlijk genieten van je tuin terwijl je lekker warm en droog zit? Dat kan! Geniet samen met jouw vrienden en familie van een unieke plek in je tuin. Het bouwen van een houten tuinkamer biedt veel voordelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ga jij voor een tuinkamer op maat of een prefab variant? Wij vertellen je alles wat je moet weten voordat je een houten tuinkamer gaat bouwen. 

 

Wat is een houten tuinkamer precies? 

Een houten tuinkamer is zoals de naam het al zegt een kamer in de tuin, gemaakt van hout. Je kunt het zien als een tuinhuisje waarin je verschillende meubels kan zetten om er een gezellig plekje van te maken. Een tuinkamer kan deels open zijn waardoor je écht kunt genieten van het buitenleven. Je kunt een tuinkamer vergelijken met bijvoorbeeld een veranda of terrasoverkapping. Echter is het verschil tussen deze varianten dat een tuinkamer los in de tuin staat en dus geen verlengstuk van jouw woning is. Een houten tuinkamer biedt echter wel veel andere voordelen.  

 

Dit zijn de voordelen van een houten tuinkamer 

Een tuinkamer is wat ons betreft een échte toevoeging aan je tuin. Je creëert een unieke plek in je tuin die je voor verschillende doeleinden kunt inzetten. Een tuinkamer biedt dan ook ontzettend veel voordelen. Laten we de belangrijkste voordelen hieronder met je doornemen. 

 

 

 

 

 

 

Ga jij voor een tuinkamer op maat of een prefab variant? 

Wanneer je een tuinkamer gaat bouwen zijn er eigenlijk twee opties: je laat een tuinkamer op maat bouwen of je kiest voor een prefab variant. Wanneer je een unieke tuinkamer wil bouwen, volledig samengesteld op basis van jouw wensen, dan is het verstandig om voor een op maat gemaakte houten tuinkamer te gaan.

Ga jij akkoord met standaardafmetingen? En kies je liever voor een standaard variant? Ga dan voor een prefab houten tuinkamer. Deze zijn over het algemeen een stuk goedkoper, maar je bent wel beperkt in de afwerkingsmogelijkheden.

Ben jij een handig persoon en vind je het veel te leuk om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van jouw tuinkamer? Dan kunnen wij de onderdelen voor jouw houten tuinkamer ook in een bouwpakket leveren. Hier wordt dan uiteraard een handleiding bijgeleverd. Wil jij de houten tuinkamer graag zelf bouwen, maar kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan kan Techwood jou uiteraard ook ondersteunen tijdens de bouw. Neem gerust contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

 

Hoe ga jij jouw tuinkamer inrichten? 

Voor veel mensen is dit het leukste onderdeel van het bouwen van de houten tuinkamer: het inrichten ervan. Wanneer de tuinkamer staat is het tijd om het geheel te stylen zoals jij dit vooraf in gedachte had. Richt jij jouw houten tuinkamer in met een luxe loungeset zodat jij hier heerlijk tot rust kan komen? Of realiseer jij liever een uitgebreide buitenkeuken? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

Jouw tuinkamer kan uiteraard voor diverse doeleinden gebruikt worden. Naast een relaxruimte kun je de tuinkamer natuurlijk ook inzetten als kantoorruimte. Je hebt dan helemaal geen afleiding waardoor je jezelf volledig kan focussen op je werk. Bovendien dient de tuin als inspiratie.  

 

Je kunt de tuinkamer ook als atelierkamer, speelruimte of feestruimte laten dienen. Laat de kinderen heerlijk in de houten tuinkamer spelen terwijl jouw woning lekker schoon en netjes blijft. Of realiseer een gave bar in je tuinkamer waar jij te gekke feestjes kan organiseren voor vrienden en familie.  

 

Wat kost een houten tuinkamer? 

Techwood levert maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor tuinkamers. Wij realiseren de onderdelen voor jouw houten tuinkamer in ons innovatieve machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig en dat in aanzienlijk korte tijd. Dat werkt natuurlijk enorm kostenefficiënt. En dat zie je terug in onze prijzen.  

 

Wist je dat de bouw van een tuinkamer vaak goedkoper is dan de bouw van een veranda? Dit komt omdat er vooraf geen breekwerk uitgevoerd hoeft te worden. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk wel afhankelijk van jouw wensen. Wil jij weten wat je exact kwijt bent voor jouw houten tuinkamer? Neem dan gerust contact met ons op voor een prijsindicatie! 

 

Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een houten tuinkamer? 

Wanneer jij een volledig vrijstaande tuinkamer realiseert heb je in principe geen vergunning nodig. Wel zijn hierbij enkele uitzonderingen. Die lichten we hieronder toe: 

 

 

Wil jij zeker weten of je wel of geen vergunning nodig hebt voor het bouwen van jouw houten tuinkamer? Neem dan contact op met de stedenbouwkundige dienst van jouw gemeente. Zij vertellen je of jouw tuinkamer voldoet aan alle voorwaarden. 

 

Dit is het verschil tussen een tuinkamer en een veranda 

De begrippen veranda en tuinkamer worden regelmatig door elkaar gebruikt. Echter zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee varianten. Een veranda is namelijk een verlengstuk van je woning. Je kan dus vanuit je woning naar de veranda lopen zonder dat je hiervoor naar buiten hoeft. Een tuinkamer lijkt zeker op een veranda, maar het grootste verschil is dat deze vrijstaat van jouw woning. 

 

In principe hebben een veranda en een tuinkamer hetzelfde doel: vanuit een warme plek in de tuin kunnen genieten. Er wordt bij beide varianten veel glas gebruikt waardoor er veel lichtinval is. Een tuinkamer wordt in de meeste gevallen los van de woning gebouwd. Je moet dus eerst naar buiten om van je woning bij de tuinkamer te komen. Soms kiezen mensen er overigens wel voor om de tuinkamer tegen de gevel van hun woning te bouwen. Wil jij jouw tuinkamer ook liever tegen de gevel aan plaatsen? Houd er dan wel rekening mee dat je vooraf een vergunning aanvraagt. 

 

Houten tuinkamer bouwen met Techwood 

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor het bouwen van jouw houten tuinkamer? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij streven naar niets minder dan perfectie. Onze houten tuinkamers zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Esthetisch en constructief. Door out of the box te denken en altijd een oog voor detail te hebben maken wij het verschil. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen