Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Douglas spanten

Techwood is dé specialist op het gebied van douglas spanten. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van douglas spanten.

Douglas spanten zijn al jarenlang een veelgebruikt bouwmateriaal. Het heeft zichzelf bewezen als een sterk, duurzaam en veelzijdig materiaal dat zowel voor de constructie als de afwerking van gebouwen kan worden gebruikt. Van het bouwen van schuren, tuinhuizen en carports tot het maken van meubilair. Maar wat zijn douglas spanten precies? En welke mogelijkheden bieden ze? Ontdek het in dit artikel. 

 

Bouw een constructie met behulp van douglas spanten 

Techwood bouwt graag samen met jou aan je dromen. Dus heb jij interesse in een douglas draagconstructie? Dan bespreken we graag jouw wensen en gaan we aan de slag met een mooi project. We maken gebruik van een zeer goede en stevige draagconstructie, gemaakt van douglas spanten. Hiermee zorgen we ervoor dat het dakvlak goed wordt ondersteund en dat alles goed op zijn plaats wordt gehouden. Een kwalitatieve draagconstructie kan bestaan uit een dragende muur, houten balklagen of houten spanten. En over dat laatste vertellen we je graag meer. 

 

Wat zijn douglas spanten precies? 

Spanten zijn de verticale houten balken die een dakconstructie dragen. Een spantendak zorgt ervoor dat de belasting over wordt gebracht naar de buitenmuren. We kennen verschillende soorten spanten, voor zowel platte als hellende daken, die allemaal weer andere eigenschappen met zich meenemen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van vakwerkspanten, houten spanten en steekspanten. Wij kijken graag met je mee welke douglas spanten het beste passen bij jouw project. 

 

Wat zijn de voordelen van douglas hout? 

Douglas hout biedt veel voordelen ten opzichte van de andere houtsoorten. We nemen hieronder de belangrijkste voordelen van douglas hout met je door. 

 

 

 

 

 

Voor wie biedt Techwood douglas spanten? 

Ben je op zoek naar dé ideale specialist voor het realiseren van jouw douglas spanten? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij produceren voornamelijk voor de zakelijke markt. Afnemers van gelamineerde houtconstructies zoals douglas spanten en liggers zijn dan ook zeer divers. Zo bewerken wij hout voor onder andere houtbouwers, bouwbedrijven, zelfstandige timmermannen en montage teams. 

 

Volledig ontzorgd van A tot Z 

Techwood ontzorgt graag. Zo leveren wij detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiënte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Op die manier ontzorgen we je volledig van A tot Z. Van de ontwerpfase tot aan de montage. 

 

Vind je het zelf te leuk om dit werk uit handen te geven? Maar heb je zelf weinig tot geen ervaring met het monteren van douglas spanten? Dan ondersteunen onze mensen graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

 

Wat kosten douglas spanten? 

Techwood levert altijd maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor douglas spanten. Wel ben je bij ons zeker van zeer scherpe prijzen. Dat komt omdat wij jouw douglas spanten realiseren in ons CNC-machinepark. Met behulp van de CNC-technieken van onze machines kunnen we jouw douglas spanten enorm snel en nauwkeurig realiseren. Dit werkt natuurlijk zeer kostenefficiënt. 

 

Kunnen we dan helemaal niets vertellen over de specifieke prijs voor jouw douglas spanten? Zeker wel! Op basis van jouw wensen kunnen we een prijsindicatie maken. Wil jij graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op! 

 

Douglas spanten van Techwood 

Je bent nu op de hoogte van de mogelijkheden van douglas spanten. Ben jij geïnteresseerd in een gebintenconstructie? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Heb jij nog vragen? Of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op! 

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen