Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

CNC-Productie

Met onze hightech CNC-productie en gespecialiseerde tekensoftware kunnen we jouw visie tot leven brengen met ongeëvenaarde nauwkeurigheid.

Wat is CNC-productie?

CNC-productie, of Computer Numerical Control, in de houtbouw maakt gebruik van computergestuurde machines die worden geprogrammeerd om hout met hoge precisie te bewerken. Deze machines ontvangen gedetailleerde instructies van technische tekeningen die exact aangeven hoe het hout moet worden gesneden, geboord of gefreesd. Dankzij deze geavanceerde technologie kunnen CNC-machines complexe vormen en patronen nauwkeurig realiseren, wat essentieel is voor het perfect afwerken van de kleinste details.

Waarom CNC-productie?

Nauwkeurigheid en consistentie: CNC-machines kunnen zeer complexe vormen en patronen met hoge precisie uitsnijden en bewerken. Dit is essentieel in de houtbouw, waar nauwkeurigheid cruciaal is voor de stabiliteit en esthetiek van de constructies. Elke bewerking is exact hetzelfde, wat resulteert in consistente kwaliteit.

Efficiëntie: CNC-machines werken sneller en efficiënter dan traditionele houtbewerkingsmethoden. Dit leidt tot kortere doorlooptijden, wat betekent dat projecten sneller kunnen worden afgerond zonder kwaliteitsverlies.

Flexibiliteit in ontwerp: CNC-technologie maakt het mogelijk om complexe en gedetailleerde ontwerpen eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om functionele houtverbindingen of decoratieve elementen, CNC-machines kunnen het aan.

CNC-productie bij Techwood

Bij Techwood zetten we CNC-productie in om de hoogste standaard in houtbouw te garanderen. Onze CNC-machines zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en software, waardoor we snel en nauwkeurig kunnen werken. Hier zijn enkele redenen waarom wij kiezen voor CNC-productie:

Geavanceerde technologie: Onze hightech CNC-machines en geavanceerde software maken het mogelijk om complexe ontwerpen efficiënt en nauwkeurig te bewerken.

Efficiënte export: Wij kunnen eenvoudig exports (IFC) maken van onze CNC-tekeningen, wat zorgt voor een naadloze integratie in jouw project.

Snellere doorlooptijden: Dankzij onze efficiënte productiemethoden kunnen wij projecten sneller opleveren.

Hoge nauwkeurigheid: Wij garanderen een ongeëvenaarde nauwkeurigheid, wat resulteert in onderdelen die perfect passen en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Kortom, CNC-productie biedt aanzienlijke voordelen voor de houtbouw, waaronder verbeterde nauwkeurigheid, efficiëntie, kostenbesparing en ontwerpflexibiliteit. Bij Techwood zijn we trots op onze inzet van deze technologie om hoogwaardige houtbouwprojecten te realiseren en wij zijn dan ook de specialist op het gebied van CNC-productie. Wil je meer weten over waarom Techwood de CNC-specialist is? Op deze pagina vertellen we je er graag meer over. 

Onze ondersteuning bij ontwerp en productie

Bij Techwood staan we klaar om jou te ondersteunen bij het ontwerp en de productie van jouw houtbouwprojecten. Onze eigen 3D-tekensoftware en gespecialiseerde tekenaars zorgen ervoor dat jouw visie tot in de kleinste details worden uitgewerkt. Van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke productie, wij begeleiden jou door elke stap van het proces.

Kies voor Techwood en ervaar de voordelen van CNC-productie voor jouw volgende houtbouwproject. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw visie.**

De voordelen van CNC-productie verder toegelicht

CNC-productie biedt vele voordelen die de traditionele methoden van houtbewerking ver overtreffen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen verder toegelicht:

Kostenefficiëntie: Hoewel de initiële investering in CNC-machines hoog kan zijn, leiden de snelheid en precisie van de machines tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn. Minder materiaalverlies en kortere productietijden dragen bij aan lagere kosten.

Veiligheid: CNC-machines verminderen het risico op arbeidsongevallen aanzienlijk doordat ze automatisch en zonder directe menselijke tussenkomst werken. Dit maakt het werk veiliger voor werknemers.

Minder afval: CNC-machines snijden en frezen hout met minimale verspilling. Dit is niet alleen kosteneffectief maar ook milieuvriendelijker, aangezien er minder afvalhout wordt geproduceerd.

Continuïteit: CNC-machines kunnen 24/7 draaien, wat betekent dat productieprocessen niet onderbroken hoeven te worden. Dit zorgt voor een continue productiestroom en verhoogde productiviteit.

Bij Techwood streven we ernaar om deze voordelen maximaal te benutten. Onze inzet voor kwaliteit en precisie in CNC-productie maakt ons een betrouwbare partner voor al jouw houtbouwprojecten. We nodigen je uit om de CNC-productie van Techwood te ervaren en de voordelen zelf te ontdekken. Kies voor Techwood en ervaar de voordelen van CNC -productie voor jouw volgende houtbouwproject. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw visie.

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen