Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Tuinkantoor bouwen

Wil jij de productiviteit tijdens het werken vanuit huis verhogen? Laat dan een uniek tuinkantoor bouwen.

Je werkt steeds meer vanuit huis, maar je raakt veel te snel afgeleid. Er lopen constant familieleden door je huis waardoor je jezelf niet op je werk kunt concentreren. Hoe fijn is het dan als je een eigen tuinkantoor hebt? Heerlijk tussen het groen. Maar welke regels zijn er verbonden aan het bouwen van een tuinkantoor? En met welke kosten moet je rekening houden? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het bouwen van een tuinkantoor.  

 

Meer dan gewoon een kantoor in je tuin 

Het woord zegt het eigenlijk al. Een tuinkantoor is een kantoor in je tuin. Echter is een tuinkantoor veel meer dan dat. Het is dé plek waar jij in alle rust geconcentreerd kunt werken. Zet je met mooi weer de deur of het raam open? Dan komt de frisse lucht je direct tegemoet. Wanneer je grote ramen hebt kun je gedurende de hele werkdag naar je tuin kijken. Dit is toch dé perfecte inspiratiebron? Een tuinkantoor neemt overigens nog veel meer voordelen met zich mee. Daar vertellen we je graag meer over.  

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een tuinkantoor 

De afgelopen jaren is thuiswerken populairder geworden dan ooit tevoren. Echter lopen steeds meer thuiswerkers tegen concentratieproblemen aan. Een tuinkantoor biedt voor hen een mooie oplossing. Het bouwen van een tuinkantoor neemt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Wij nemen hieronder de belangrijkste voordelen met je door. 

 

Verhoog de productiviteit met een tuinkantoor 

Met een tuinkantoor creëer je gemakkelijk een extra werkruimte, zonder dat je hiervoor het hele huis moet verbouwen. Werk je in een tuinkantoor? Dan raak je minder snel afgeleid en kun je jezelf beter concentreren. Hierdoor ben je een stuk productiever. Werken in een rustgevende omgeving geeft je meer inspiratie, wat uiteraard weer voordelig is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. 

 

Inrichting en isolatie van je tuinkantoor

Jij kunt het tuinkantoor inrichten naar je eigen behoeftes. Jouw tuinkantoor kan gemakkelijk voorzien worden van eigen apparatuur. Zo is het zelfs mogelijk om een complete keuken te installeren! Op die manier heb je écht alles bij de hand tijdens jouw werkdag. Jouw tuinkantoor kan overigens ook volledig geïsoleerd worden. Op die manier kun jij ook ‘s winters in een aantrekkelijke temperatuur werken. 

 

Een tuinkantoor met toilet is van de belasting aftrekbaar 

Het bouwen van een tuinkantoor kan fiscaal gezien veel voordelen bieden ten opzichte van het werken vanuit huis. Een tuinkantoor met toilet is namelijk van de belasting aftrekbaar. Naast deze aftrekpost zijn er nog overige investeringen van de belasting aftrekbaar. Denk aan je internet, telefoon, computer en printer. Wil jij weten welke voordelen een tuinkantoor in jouw situatie heeft? Ga dan in gesprek met je accountant. 

 

Welke regels gelden er voor een tuinkantoor? 

Is het mogelijk om vergunningsvrij een tuinkantoor te bouwen? In de meeste gevallen kan dit wel mits jouw tuinkantoor aan bepaalde regels voldoet. Check altijd voordat je gaat bouwen bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt.  

 

Prefab of liever een op maat gemaakte houten tuinkantoor? 

Wanneer je een tuinkantoor gaat bouwen heb je over het algemeen twee opties: een standaarduitvoering of een op maat gemaakte variant. Beide soorten nemen weer andere voor- en nadelen met zich mee. Laten we de verschillen met je doornemen. 

 

Prefab houten tuinkantoor 

Wanneer je budget wat lager is en je akkoord gaat met standaardafmetingen kun je voor een prefab tuinkantoor kiezen. Je kiest hierbij voor een standaarduitvoering. De kwaliteit van een prefab uitvoering doet niet onder aan die van een op maat gemaakte variant. Het enige nadeel is dat je bent beperkt in de keuzes die je hebt. Hier staat wel weer tegenover dat de prijs aanzienlijk lager is en dat de bouwtijd op locatie vrij kort is. 

 

Een op maat gemaakte houten tuinkantoor 

Wil jij liever een uniek product aanschaffen dat volledig is afgestemd op jouw wensen? Dan is het ook een optie om een tuinkantoor op maat te laten maken. Hiervoor betaal je een iets hogere prijs dan voor een prefab tuinkantoor, maar het resultaat mag er zeker zijn! Jij bepaalt zelf de afmetingen, de houtsoort en de afwerking van het tuinkantoor. Op die manier past jouw tuinkantoor volledig bij je eigen smaak en behoeftes. Maar ga jij jouw tuinkantoor zelf bouwen of laat je dit liever door een specialist doen? 

 

Zelf bouwen of liever uitbesteden? 

Wil jij een houten tuinkantoor laten bouwen? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij kunnen jou hierbij namelijk volledig ontzorgen. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, hout, productie én montage.  

Vind jij het veel te leuk om het bouwen van het houten tuinkantoor uit handen te geven? Dan kunnen wij de onderdelen voor jouw tuinkantoor ook in een handig bouwpakket leveren. Deze wordt dan inclusief de handleiding bij jou op de stoep geleverd. Hoe fijn is dat? 

Wil jij zelf aan de slag gaan met het bouwen van jouw tuinkantoor? Maar kun jij hier wat hulp bij gebruiken? Dan kan Techwood jou ook ondersteunen bij de bouw. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  

 

Wat kost een houten tuinkantoor? 

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor het bouwen van een tuinkantoor. Echter ben je wel verzekerd van zeer scherpe prijzen. Dit komt omdat wij de onderdelen van jouw tuinkantoor maken in ons machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig. Daarnaast kunnen we hierdoor ontzettend snel en efficiënt werken. En dat zie je terug in de prijzen! 

De uiteindelijke kosten voor jouw tuinkantoor zijn afhankelijk van jouw wensen. Op basis van jouw wensen kunnen wij een prijsindicatie geven voor jouw project. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een prijsindicatie te ontvangen. 

 

Hout van de allerbeste kwaliteit 

Ben jij benieuwd naar het hout dat wij gebruiken voor jouw tuinkantoor? Techwood levert eikenhout en douglas hout van de allerbeste kwaliteit. Het eikenhout heeft kwaliteit QPA/QP1 en geeft nagenoeg geen wan en spint. Het bijzondere aan ons eikenhout is dat het maatvast is. Hierdoor passen onze houtconstructies met minimale aanpassingen, wat zorgt voor een snelle montage op locatie.  

Wat wij anders doen dan veel andere zagerijen is dat wij douglas hout leveren dat uit het hart gezagen is. En dus niet met het hart in het midden. Hierdoor scheurt het hout minder.  

 

Tuinkantoor bouwen met Techwood 

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor het bouwen van jouw houten tuinkantoor? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij werken met ervaren mensen op verschillende disciplines. Van bouwkundige tot hele creatieve mensen. Mensen die van niets, iets kunnen maken. Wat wij maken doen wij goed en niet half. Dat is waar wij uitdaging in vinden. 

Wil jij kennismaken met een van onze specialisten? Of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw houten tuinkantoor? Neem dan gerust contact met ons op! 

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen