Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Tuinberging

Bij Techwood begrijpen we dat een tuinberging meer dan een gewone constructie is.

Stel je eens voor: je hebt een prachtige tuin. De zon schijnt en de heerlijke geur van bloemen verspreidt zich in de lucht. In het midden van deze tuin staat een meesterwerk van vakmanschap: jouw eigen op maat gemaakte tuinberging. Een ruimte die niet alleen gebruikt kan worden voor het opbergen van gereedschap, maar ook als werkruimte of een plek voor ontspanning.

Bij Techwood begrijpen we dat een tuinberging meer dan een gewone constructie is. Wij zetten ons volledig in om de schuur van je dromen te realiseren. In deze tekst geven we je alle informatie die je moet weten over tuinbergingen.

Welke soorten tuinbergingen zijn er?

Bij Techwood ben je aan het juiste adres voor jouw berging. Je hebt de keuze uit verschillende soorten. Deze soorten nemen we hieronder graag met je door.

Standaard tuinberging

De eerste variant is een standaard . Hiermee bedoelen we een eenvoudige rechthoekige of vierkante berging zonder extra’s. Voor verreweg de meeste huishoudens is een standaard tuinberging voldoende. Het biedt namelijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld fietsen en tuingereedschap op te bergen. Het voordeel van de standaard tuinberging is dat deze relatief het goedkoopste is.

Kapschuur

Een kapschuur bestaat uit een achterwand en twee zijwanden. Dit wil zeggen dat de voorkant volledig open is. Dit biedt diverse mogelijkheden. Je kunt het namelijk gebruiken om spullen op te bergen, maar het biedt ook de mogelijkheid om er tuinmeubilair neer te zetten zodat je er kunt zitten. Op die manier geniet je van je tuin ongeacht de weersomstandigheden.

Tuinberging met overkapping

Wil je graag een berging realiseren dat bestaat uit een overdekte ruimte met daarnaast een overkapping? Dan is deze variant een goede optie voor jou. Hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt de overkapping namelijk op talloze mogelijkheden tegen de berging aan plaatsen.

Garage en tuinberging in één

Heb jij altijd al gedroomd van een berging en garage in één? Dan kan dit werkelijkheid worden. Je realiseert dan een ruime rechthoekige schuur, zodat de auto er ook in past. Je kunt er ook een schuurdeur in laten plaatsen. Aan één kant wordt dan een dubbele deur geplaatst, waardoor je er met de auto naar binnen kunt rijden.

Ga je voor een standaarduitvoering of een unieke tuinberging?

Bij Techwood kun je zowel een tuinberging op maat als een standaarduitvoering aanschaffen. De standaarduitvoering is relatief goedkoper en ideaal geschikt als je op zoek bent naar een eenvoudige tuinberging. Wil je een unieke variant aanschaffen? Dan gaan we samen kijken hoe jouw droomberging eruit moet komen te zien.

Of je nu voor een standaarduitvoering of een unieke uitvoering gaat, je kunt het ook laten leveren in een bouwpakket. Ideaal als je het zelf heel leuk vindt om je eigen berging in elkaar te zetten. Uiteraard is het ook mogelijk dat Techwood hierbij komt helpen of de volledige bouw op zich neemt. De keuze is dus aan jou.

Uit welke houtsoorten kun je kiezen?

Wanneer je een houten tuinberging op maat laat maken kun je uit verschillende houtsoorten kiezen. Wij nemen graag drie verschillende houtsoorten met je door:

1: Douglas hout

Deze houtsoort is enorm sterk en duurzaam. Het is goed bestand tegen vocht en dit maakt het ideaal geschikt voor jouw tuinberging. Door de natuurlijke hoge duurzaamheid van het hout is er geen chemische behandeling nodig.

2: Eikenhout

Een andere optie is eikenhout. Dit is de populairste houtsoort voor bergingen in de tuin. Het hout is afkomstig van de eikenboom. Het hout heeft een zeer warme kleur waardoor je direct kan profiteren van een mooie uitstraling. Eikenhout is alleen wel iets gevoeliger voor vocht. Daarom is het essentieel om het goed te behandelen.

3: Hardhout

Hardhout is afkomstig van loofbomen uit de tropen. Het hout is van nature erg sterk en het kan volledig onbewerkt gebruikt worden voor jouw tuinberging. De kleur is over het algemeen wat donkerder dan die van de andere houtsoorten. Let er wel op dat de prijzen voor hardhout flink kunnen oplopen. Hier staat wel tegenover dat het hout gemakkelijk 25 jaar meegaat. Op de lange termijn is dit dus een voordelige keuze.

Wat kost een houten tuinberging?

Techwood levert altijd 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor tuinbergingen. Wel ben je bij ons altijd zeker van zeer scherpe prijzen. Dat komt omdat wij de onderdelen voor jouw tuinberging realiseren in ons CNC-machinepark. Hierdoor werken we enorm snel en nauwkeurig. En dat zie je terug in onze prijzen!

Wil jij graag een kostenindicatie ontvangen voor jouw project? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen