Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Sierbalken plafond: wat zijn de voordelen?

Een sierbalken plafond biedt, naast een prachtige uitstraling, nog veel meer voordelen. Wij vertellen je er graag meer over.

Wil jij een stoere en rustieke uitstraling geven aan je woning? Dan is een sierbalken plafond echt iets voor jou. Echter biedt een sierbalken plafond, naast de prachtige uitstraling, nog veel meer voordelen. Wat de voordelen van een sierbalken plafond precies zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn, ontdek je in dit artikel. 

 

Een populaire woontrend 

Vroeger waren veel huizen al voorzien van een sierbalken plafond, en dit is in de afgelopen jaren weer helemaal populair geworden. Waar een sierbalken plafond eerder nog als ouderwets werd gezien is het nu een trendy must in veel interieurs. De balken hebben namelijk een rustieke uitstraling en geven ieder interieur veel sfeer en karakter. 

 

Van vroeger uit hadden de balken een ondersteunende of dragende functie van je huis. Daarom zie je vaak in oude (gerestaureerde) huizen een sierbalken plafond terug. Bij woningen die voor 1920 zijn gebouwd, zijn verschillende woonlagen gebouwd op basis van een houten vloer constructie. Dit noemt men ook wel een balklaag. Hier wordt vervolgens de houten ondervloer op gelegd.  

 

Wat zijn de voordelen van een sierbalken plafond? 

Naast de rustieke sfeer brengt een sierbalken plafond nog veel meer voordelen met zich mee. Wij geven je hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen: 

 

Een sierbalken plafond past bij verschillende woonstijlen 

Bij een sierbalken plafond denken veel mensen direct aan een ouderwetse woning. Maar de balken zien er ook prachtig uit in moderne interieurs. Je verwacht het wellicht niet, maar een sierbalken plafond staat prachtig bij iedere woonstijl. Een houten dakconstructie die je in veel zolders vindt, past perfect bij een industrieel interieur. En een houten balklaag in een woonboerderij is weer ideaal te combineren met een landelijk interieur. Een sierbalken plafond staat ook prachtig in een Scandinavische woonstijl. Hout is hierbij natuurlijk een absolute must! Kortom, met een sierbalken plafond zijn de mogelijkheden eindeloos. 

 

Welke soorten sierbalken voor het plafond bestaan er? 

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van sierbalken plafonds. Je kunt namelijk uit diverse soorten sierbalken plafonds kiezen. De bekendste variant is de enkelvoudige balklaag. Deze bestaat uit een serie van evenwijdig lopende houten balken die van muur tot muur lopen. Een andere optie is de samengestelde balklaag. Deze bestaat uit kleinere houten balken die rusten op grote en dikke moerbalken en onderslagbalken.  

 

Overigens bestaan niet alle plafonds met houten balken uit balklagen. Er zijn namelijk ook woningen met houten dakconstructies. Deze bestaan voornamelijk uit dikke houten nokbalken, trekbalken, sparren en eindbalken. Je vindt deze balken voornamelijk op zolders of in lofts. 

 

Wat kost een sierbalken plafond? 

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor jouw sierbalken plafond. Wel ben je bij ons altijd verzekerd van zeer scherpe prijzen. Dat komt omdat wij de sierbalken voor jouw plafond realiseren in ons innovatieve CNC-machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig. Hierdoor kunnen wij snel en nauwkeurig werken en dit is natuurlijk zeer kostenefficiënt. En dat zie je terug in onze prijzen! 

 

Kunnen we je dan helemaal niets vertellen over de kosten voor jouw sierbalken plafond? Zeker wel! Op basis van jouw wensen kunnen we je voorzien van een prijsindicatie. Op die manier weet jij met welke kosten je rekening moet houden voor jouw sierbalken plafond. Neem gerust contact met ons op voor een prijsindicatie of om de mogelijkheden te bespreken.  

 

Sierbalken plafond door Techwood 

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor jouw sierbalken plafond? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Het plaatsen van een sierbalken plafond vraagt namelijk om vakmanschap. Voordat de houten balken aan het plafond bevestigd moeten worden, moeten eventuele huidige balken van het plafond verwijderd worden. Vervolgens moet er worden bepaald waar de nieuwe houten balken bevestigd moeten worden. 

 

Het moeilijkste werk is natuurlijk het maken van de sierbalken. En daarvoor zijn wij er! We beschikken over een uniek machinepark waarbij we de nieuwste CNC-technieken inzetten om de houten sierbalken voor jouw plafond snel en nauwkeurig te maken. Wil jij liever zelf aan de slag met het plaatsen van de sierbalken aan je plafond? Dan leveren wij alle onderdelen die je nodig hebt bij jou aan de deur. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen