Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Bouwbedrijf en ZZP'er

Zet je die gespecialiseerde timmerman liever in waarvoor je hem aangenomen hebt? Handen te kort door een tijdelijke piek? Of wil je simpelweg efficiënter bouwen? Techwood vult het tekort aan vakmannen op.

Wat Techwood voor jou kan betekenen

afbeelding

Een gevarieerd totaalpakket op het gebied van houtbewerking. Wat jij of wij samen kunnen tekenen, kunnen onze mensen en machines maken.

Wij vullen het tekort aan vakmannen op en zorgen ervoor dat jij je vakmannen efficiënter inzet voor het (gespecialiseerde) werk waarvoor je ze hebt aangenomen. Zo bouwen wij vaak onze eigen spanten op en kunnen eventueel ook de montage van de dakplaten verzorgen.

Onze mensen en machines maken de spanten en kapconstructies sneller en nauwkeuriger met de mooiste details. Onze mensen worden ondersteund door ons hightech machinepark.

Wij helpen graag mee met het ontwerp. Met onze eigen 3d-tekensoftware en zeer creatieve tekenaars vertalen we jouw of het idee van de architect in een nauwkeurige werktekening. Uiteraard denken wij graag creatief mee in het voortraject!

Onze tekenaars zijn zowel theoretisch als praktisch bouwkundig onderlegd vanuit onze kennis uit het aannemersbedrijf. Hierdoor kunnen wij de onze opdrachtgever voorzien van écht goede adviezen. Wij kijken verder dan alleen onze houtconstructies!

Wat Techwood biedt

Houten gebinten constructies

Veel voorkomend zijn eiken gebinten en douglas gebinten. De spanten kunnen zowel traditioneel met pen en gat verbindingen worden uitgevoerd, als modern, waarbij er vaak geen schoren worden toegepast. Wij leveren de constructie als bouwpakket inclusief bevestigingsmiddelen bij je af. De specialisten van Techwood denken graag constructief mee en verzorgen indien gewenst het complete ontwerp met de bijbehorende technische tekeningen. Ook leveren wij als dat noodzakelijk is ook de HSB wand en dak-elementen in combinatie met onze spantconstructies!

 

Lees verder over gebinten constructies:

 

image

Gelamineerde spanten

Met gelamineerde houtconstructies zijn grote overspanningen te behalen. Daarnaast geeft het je bedrijfspand of woning een esthetische en duurzame uitstraling. Het is bij ons mogelijk om zelf zaagbestanden aan te leveren, maar wij maken ook graag de technische tekeningen. Met onze partners uit Zuid-Duitsland en Oostenrijk kunnen wij alle maten en vormen gelamineerde spanten leveren. Of de spanten nu getoogd, gevingerlast of bijzonder lang zijn!

Lees verder over gelamineerde constructies:

 

 

image

Vuren constructiehout

het maken van een vuren kapconstructie of balklaag is vaak tijdrovend. Veel bouwbedrijven hebben daar zelf niet de mensen voor of maken de tijd er niet voor vrij. Het is namelijk ontzettend tijdrovend om de hoekkepers, muurplaten, gordingen, slapers, kepers, balklagen en spanten zelf op maat te zagen. Wij maken vanuit het tekenwerk van de architect en de constructeur het technisch tekenwerk geheel in 2d en 3d op, kopen het hout in en zagen het geheel op maat. En dan zien de aansluitingen er nóg fraaier uit!

Lees verder over vuren constructiehout:

 

 

 

image
kleine-image grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag tot en met de montage. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiënte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Maar wij doen veel meer dan dat! Wij beschikken over een eigen total station. Hiermee kunnen wij zeer nauwkeurig de ankers uitzetten op basis van de door ons opgemaakte digitale tekeningen. Wij monteren de door ons geprefabriceerde houtconstructie, of zagen of frezen delen van de houtconstructie in het werk op maat. En wij leveren en monteren onze HSB elementen en dakplaten - Of het nu onze eigen HSB dakplaten betreft of een pas dak van bijvoorbeeld Kingspan of Unidek. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever zelf aan de slag gaat met de montage, terwijl je wellicht niet zoveel ervaring hebt. Is dit het geval? Dan ondersteunen onze mensen ook graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen