Architect

We komen uit de bouw, daardoor denken we niet alleen esthetisch mee, maar houden we ook rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. We zien dan waar muren en leidingen lopen waarmee we rekening houden bij het ontwerp. Wij ondersteunen de architect of constructeur met onze kennis en ervaring in de ontwerpfase, zodat de aannemer niet voor verrassingen komt te staan. Onze specialisten ondersteunen bi het ontwerpen en uittekenen van de constructie. Zij zijn perfect op de hoogte van de mogelijkheden van ons unieke hightech machinepark. Fijn om van te voren te weten wat allemaal kan en dit mee te nemen in je ontwerp.

Wat Techwood voor jou kan betekenen

Wat Techwood voor jou kan betekenen

  • Techwood biedt een totaalpakket aan voor de architect en constructeur.

  • We denken graag met je mee in de beginfase van het ontwerp, zodat obstakels in een later stadium vermeden worden.

  • Wij maken detailberekeningen van verbindingen.

  • Onze hightech CNC-machines beschikken over de allernieuwste technieken en software. Eigen ontwerpen laden we eenvoudig in.

  • Bovendien maken we eenvoudig exports (IFC) van door ons opgestelde tekeningen.

  • Ons machinepark produceert goedkoper, sneller en nauwkeuriger.

  • Wij ondersteunen graag bij het ontwerp. Onze eigen 3d-tekensoftware en gespecialiseerde tekenaars staan voor je klaar.

Rekening houden met andere disciplines door 3D BIM houtconstructies

Rekening houden met andere disciplines door 3D BIM houtconstructies

We komen uit de bouw, daardoor denken we niet alleen esthetisch. We houden rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. We zien dan waar muren en leidingen lopen waarmee we rekening houden bij het ontwerp. Door de tekeningen van de architect, staalconstructie en leidingwerk te combineren in onze tekening, weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. En we zien dan ook de clashes. Daardoor kan er eerder bijgestuurd worden en voorkom je lastige situaties op de bouw die dan nog gecorrigeerd moeten worden. 

Detailberekeningen voor houtverbindingen die het verschil maken

Detailberekeningen voor houtverbindingen die het verschil maken

We rekenen met de constructeur mee. Met de detailberekening weten we of een houtverbinding voldoende sterk is voor de krachten die erop komen te staan. En van welke omvang de verbindingen moeten zijn. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen. Juist door zowel esthetisch als constructief mee te denken biedt Techwood echt meerwaarde

Wat Techwood je biedt

Wat Techwood je biedt

Houten gebinten constructies

Houten gebinten worden vaak vervaardigd uit eiken of douglas. Wij leveren de houten constructie als bouwpakket inclusief bevestigingsmiddelen op de gewenste locatie. We denken graag constructief mee in de beginfase van het ontwerp en ondersteunen je bij het ontwerp met de bijbehorende technische tekeningen. Lees verder »

Gelamineerde spanten

Met gelamineerde houtconstructies zijn grote overspanningen te behalen. Ideaal om gecompliceerde constructies mee uit te rusten als bijvoorbeeld houten draagconstructie. Daarnaast geeft het je design een esthetische en duurzame uitstraling. Deze constructies worden compleet geleverd inclusief bevestigingsmiddelen. Lees verder »

Vuren constructiehout

Je opdrachtgever ontzorgen met een compleet houten bouwpakket? Overtref de verwachtingen door niet alleen een ontwerp aan te dragen maar opper een totaaloplossing voor de aannemer. Denk hierbij aan complete houten constructies, maar ook muurplaten, gordingen, slapers, hoekkepers en kilkepers. Wij leveren dergelijke constructies compleet met halfhoutsverbindingen, liplassen, haaklassen en indien mogelijk met zwaluwstaartverbindingen voor een snellere montage. Lees verder »

Houten onderdelen en elementen

Wij produceren onderdelen en elementen per stuk of in serie. Of het nu gaat om een serie gootklossen en piketten, houten onderdelen voor de houtskeletbouwer of complete HSB-elementen. Wat jij kan tekenen kunnen onze machines maken. Nagenoeg eindeloze mogelijkheden dus. Lees verder »

Onze werkwijze

Hoe Techwood de zaken aanpakt

1

Schets of tekening

Op basis van jouw schets of tekening maken wij een duidelijk uitgewerkte offerte met daarin de ingeschatte tijd en materialen voor de bouw. In het offertetraject stellen wij indien mogelijk bouwkundige voorstellen voor.

2

Definitief ontwerp

Bij opdracht gaan wij met de opdrachtgever of tussenpersoon in gesprek om het definitieve ontwerp vast te stellen. Na overleg gaan wij aan de slag met het opmaken van een gedetailleerd ontwerp in onze 3d tekensoftware. 

3

Technische voorbereiding

Op basis van een IFC, DWG, 3D DXF of PDF export kan de opdrachtgever het ontwerp vergelijken met de verwachtingen. Na akkoord gaan wij voor u aan de slag met de productie.

4

Technische afwerking

Door middel van ons geavanceerde machinepark en vaklui gaan wij aan de slag met het prefabriceren van de diverse onderdelen. De onderdelen worden genummerd conform werktekening en klaargemaakt voor transport.

5

Levering

Het bouwpakket wordt bij u op de stoep afgeleverd.