Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houten draagconstructie en gebinten

Door onze CNC-houtbewerkingsmachines kunnen wij elke houten draagconstructie, gebinten, balklagen, veranda’s of bijgebouwen snel, nauwkeurig en kosten efficiënt produceren.

Traditionele houtbouw voor de professional

afbeelding

Techwood is dé specialist op het gebied van traditionele gebinten.

Traditionele houtbouw maakt gebruik van verbindingen zoals pengat- en zwaluwstaartverbindingen. Deze zijn oersterk en worden daarom nog steeds toegepast. Houten gebinten constructies worden regelmatig toegepast in nieuwbouwwoningen, renovaties of restauraties als houten draagconstructie. Naast het feit dat een houten constructie oerdegelijk is, geeft het je huis of bijgebouw ook een esthetische waarde en een duurzame uitstraling.

Meer over Houtbouw

Techwood is dé specialist op het gebied van traditionele gebinten.

kleine-image grote-image

HSB wanden en houten elementen

Als de constructie staat, ben je natuurlijk nog niet klaar. Ook bij het leveren van wandelementen is Techwood je graag van dienst. Laat ons weten wat je nodig hebt en wij zorgen voor de juiste samenstelling van de verschillende onderdelen. Daarnaast hebben wij ook een breed assortiment gevelbekleding om jouw gevel de gewenste uitstraling te geven. Geschaafd hout voor houten constructie Al het hout dat je nodig hebt voor de bouw van een houten constructie zoals bijvoorbeeld de houten draagconstructie of bijgebouw kan bij Techwood machinaal worden geschaafd. Balken krijgen de gewenste kopmaat, zodat je geen afwijkingen krijgt zoals bij fijnbezaagd hout. Dat scheelt weer tijd tijdens de montage!

kleine-image grote-image

3D BIM houtconstructies

We komen uit de bouw, daardoor denken we niet alleen esthetisch. We houden rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. We zien dan waar muren en leidingen lopen waarmee we rekening houden bij het ontwerp. Door de tekeningen van de architect, staalconstructie en leidingwerk te combineren in onze tekening, weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. En we zien dan ook de clashes. Daardoor kan er eerder bijgestuurd worden en voorkom je lastige situaties op de bouw die dan nog gecorrigeerd moeten worden.

Moderne of juist authentieke houtconstructie

Hoe moet de uitstraling van het gebouw zijn? Modern of authentiek? Welke verbindingen zijn passend? Welke vormen vullen aan? We hebben oog voor detail gaan graag de uitdaging aan om een visueel aantrekkelijk, opvallend en tegelijk constructief supersterke constructie te maken. We gaan niet voor de makkelijkste, goedkoopste optie. We willen wat we maken goed doen. Nog mooier en tot in details authentiek of juist modern.

 

Detailberekeningen voor houtverbindingen die het verschil maken

We rekenen met de constructeur mee. Met de detailberekening weten we of een houtverbinding voldoende sterk is voor de krachten die erop komen te staan. En van welke omvang de verbindingen moeten zijn. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen. Juist door zowel esthetisch als constructief mee te denken biedt Techwood echt meerwaarde

image
kleine-image grote-image

Volledige ontzorging bij montage van de houtconstructie

Techwood ontzorgt graag. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiënte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Vind je het zelf te leuk om dit werk uit handen te geven, maar heb je geen ervaring? Onze mensen ondersteunen graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen