Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Kapschuur constructie

Wil jij jouw woonruimte uitbreiden, extra opslagplaats cre√ęren of een heerlijke loungeplek¬†inrichten? Dan biedt een kapschuur constructie¬†de ideale oplossing voor jou.¬†

Wat zijn de voordelen van een kapschuur constructie? Welk hout moet je hiervoor gebruiken? Met welke kosten moet je rekening houden? En hoe kun je een kapschuur constructie onderhouden? Techwood vertelt jou alles wat je moet weten over houten kapschuur constructies.  

 Kapschuur constructies zijn multifunctioneel inzetbaar 

Wanneer je dit artikel aan het lezen bent heb je vast al genoeg redenen om een kapschuur constructie te bouwen. Wellicht ben je nog niet op de hoogte van de eindeloze mogelijkheden van een kapschuur constructie. Daarom hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet: 

 Een kapschuur constructie beschermt alles wat jij hieronder zet tegen regen, felle zon, dieren, algen en schimmels.  

Een kapschuur constructie is multifunctioneel inzetbaar. Gebruik jouw kapschuur constructie bijvoorbeeld als overdekt terras, werkplaats, hobbyruimte, garage of opslagplaats. En het leuke is: je kan dit door de jaren heen ook nog aanpassen. Is jouw kapschuur constructie nu een opslagplaats? Dan kan je dit altijd nog aanpassen en ombouwen tot hobbyruimte. Ideaal! 

Een duurzame kapschuur constructie maken met douglas hout 

Ga je een kapschuur constructie aanschaffen? Dan kan je gebruik maken van oneindig veel houtsoorten. Van een eiken kapschuur tot een kapschuur van tropisch hardhout. Welke optie het beste is, hangt voor een groot gedeelte af van jouw eigen smaak. Wij kunnen jou hierover uiteraard voorzien van een passend advies.

Wil jij een eiken constructie maken die zo lang mogelijk mooi en stevig blijft? Dan is een kapschuur constructie van douglas hout de beste optie. Balken van douglas hout gaan zonder problemen 15 tot 25 jaar mee en wanneer je dit goed onderhoudt zelfs nog langer.  

Je hoeft een kapschuur constructie van douglas hout niet te behandelen met olie of beits. Echter kan deze dan wel na verloop van tijd verkleuren. Er zijn veel mensen die deze lichtgrijze tint op de kapschuur constructie juist mooi vinden. Het verkleuren heeft verder ook geen invloed op de sterkte van de kapschuur constructie. Dus de keuze is aan jou. 

Wat kost een kapschuur constructie? 

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken we niet met een vaste prijslijst voor houten kapschuur constructies. Wel ben je bij ons zeker van zeer scherpe prijzen. We beschikken namelijk over een innovatief CNC-machinepark waardoor we enorm snel en nauwkeurig aan de slag kunnen met jouw houten kapschuur constructie. Dit zie je dan ook terug in onze prijzen.  

Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten? Zeker wel! Aan de hand van jouw idee√ęn kunnen wij je al een¬†duidelijke¬†prijsindicatie geven.¬†Neem gerust contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken en ontvang een prijsindicatie voor jouw project!¬†

Waar komt de kapschuur constructie vandaan en wat is de functie nu?

De herkomst ligt bij de boerderijen van vroeger. Bijna alle boerderijen werden voorzien van een ambachtelijke houten kapschuur constructie. Hierbij ging het nog niet zo zeer om het uiterlijk van de kapschuur constructie, maar voornamelijk om de functionaliteit. De verschillende dakvormen zorgden voor een hoge doorrijhoogte. Dit was ideaal voor bijvoorbeeld tractoren.

Kapschuur constructies zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Of dit te maken heeft met de boerderijen van vroeger valt moeilijk te zeggen. De afwisselende dakvorm en de openheid van de kapschuur constructie spreekt veel mensen aan. Door de kennis van de huidige specialisten is er steeds meer mogelijk met de kapschuur constructies. De kapschuren worden steeds mooier en kwalitatief sterker.  

Een prachtige inrichting van jouw kapschuur constructie 

Wanneer de kapschuur constructie staat is het tijd om na te denken over de inrichting. Wat ga jij met de binnenwanden doen? Houd je deze rustig, ga je ze verven of voorzie je ze van een opvallende print? De mogelijkheden met jouw kapschuur constructie zijn eindeloos.  

Uiteraard is de inrichting van je kapschuur constructie wel afhankelijk van de functie, vorm en bestemming. Als je jouw kapschuur constructie gaat gebruiken als loungeplek zal deze er heel anders uit komen te zien dan wanneer je deze gebruikt als opbergruimte.

Je kan een vloer maken van beton, plaatmateriaal of hout. Het is ook mogelijk om de bestrating naar binnen door te trekken. Daarnaast kan je stevige rekken of kasten monteren om jouw opslagmogelijkheden uit te breiden. En heb je al gedacht aan een eventuele verwarming en stromend water in de kapschuur constructie? Hoe jij je schuur inricht is helemaal afhankelijk van jouw wensen! 

Jouw houten kapschuur constructie onderhouden 

Jouw houten kapschuur constructie gaat jarenlang mee, zonder dat je deze intensief hoeft te onderhouden. Mits je voor de juiste houtsoort hebt gekozen natuurlijk. Heb jij voor een douglas kapschuur constructie gekozen? Dan kun je het hout behandelen met beits om verkleuring tegen te gaan. Het is ook mogelijk om het hout periodiek te behandelen met olie.

De wanden en de daken van jouw kapschuur constructie zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje. Verder is onderhoud helemaal niet nodig. Het is voor de rest gewoon een kwestie om te genieten van jouw houten kapschuur constructie.  

Houten kapschuur constructie van Techwood 

Ben je op zoek naar dé ideale specialist voor jouw kapschuur constructie? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij werken uitsluitend met het hout van de allerbeste kwaliteit om uitstekende resultaten neer te zetten. Wij gaan voor perfectie. En we denken graag mee hoe het net anders kan. We zoeken een oplossing die past bij de wensen van de klant. Out of the box. Anders. Snel. Met details die het verschil maken.  

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen met betrekking tot een houten kapschuur constructie? Of heb je interesse in een eikenhouten veranda op maat? Neem dan gerust contact op. We maken graag tijd voor een nuttig advies.

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen