Eiken gebinten | Douglas gebinten | Draagconstructies op maat

Houten draagconstructie en gebinten

Door onze CNC-houtbewerkingsmachines kunnen wij elke houten draagconstructie, eiken gebinten, balklagen, veranda’s of bijgebouwen snel, nauwkeurig en kosten efficiënt produceren. En om ervoor te zorgen dat jij het bouwpakket in één keer goed monteert leveren wij duidelijke (digitale) 2d en 3d werktekeningen aan.

Traditionele houtbouw voor de professional:

Traditionele houtbouw maakt gebruik van verbindingen zoals pengat- en zwaluwstaartverbindingen. Deze zijn oersterk en worden daarom nog steeds toegepast. Houten gebinten constructies worden regelmatig toegepast in nieuwbouwwoningen, renovaties of restauraties als houten draagconstructie. Naast het feit dat een houten constructie oerdegelijk is, geeft het je huis of bijgebouw ook een esthetische waarde en een duurzame uitstraling.

Eiken gebinten, gebinten constructies, spanten en meer

Eiken gebinten, gebinten constructies, spanten en meer

In traditionele houtbouw constructies worden vaak geschaafde of fijnbezaagde eiken gebinten, douglas gebinten of delen van lariks toegepast. Tegenwoordig worden de constructies ook regelmatig gemaakt uit meranti of gelamineerde vuren balken. Het meranti en vuren wordt na plaatsing door de aannemer gegrond en afgelakt. Wij leveren de constructie als bouwpakket inclusief bevestigingsmiddelen bij u af. Wij denken graag constructief mee en verzorgen eventueel het complete ontwerp met de bijbehorende technische tekeningen van:

  • Houten gebinten constructies

  • Houten spanten

  • Balklagen

  • Gordingen

  • Veranda’s

  • Schuren

  • Bijgebouwen

  • Hooibergen

  • Poolhouses

HSB wanden en houten elementen

HSB wanden en houten elementen

Als de constructie staat, ben je natuurlijk nog niet klaar. Ook bij het leveren van wandelementen is Techwood je graag van dienst. Laat ons weten wat je nodig hebt en wij zorgen voor de juiste samenstelling van de verschillende onderdelen. Daarnaast hebben wij ook een breed assortiment gevelbekleding om jouw gevel de gewenste uitstraling te geven.

Geschaafd hout voor houten constructie

Al het hout dat je nodig hebt voor de bouw van een houten constructie zoals bijvoorbeeld de houten draagconstructie of bijgebouw kan bij Techwood machinaal worden geschaafd. Balken krijgen de gewenste kopmaat, zodat je geen afwijkingen krijgt zoals bij fijnbezaagd hout. Dat scheelt weer tijd tijdens de montage!

Rekening houden met andere disciplines door 3D BIM houtconstructies

Rekening houden met andere disciplines door 3D BIM houtconstructies

We komen uit de bouw, daardoor denken we niet alleen esthetisch. We houden rekening met leidingwerk, beton, staalconstructies en installatiewerken. We werken het ontwerp van de architect uit in ons tekenpakket en laden de beschikbare IFC-modellen (uit het BIM model) in ons systeem. We zien dan waar muren en leidingen lopen waarmee we rekening houden bij het ontwerp. Door de tekeningen van de architect, staalconstructie en leidingwerk te combineren in onze tekening, weten we bijvoorbeeld waar de juiste sparingen voor de staalconstructie moeten komen. En we zien dan ook de clashes. Daardoor kan er eerder bijgestuurd worden en voorkom je lastige situaties op de bouw die dan nog gecorrigeerd moeten worden. 

Moderne of juist authentieke houtconstructie

Moderne of juist authentieke houtconstructie

Hoe moet de uitstraling van het gebouw zijn? Modern of authentiek? Welke verbindingen zijn passend? Welke vormen vullen aan? We hebben oog voor detail gaan graag de uitdaging aan om een visueel aantrekkelijk, opvallend en tegelijk constructief supersterke constructie te maken. We gaan niet voor de makkelijkste, goedkoopste optie. We willen wat we maken goed doen. Nog mooier en tot in details authentiek of juist modern. 

Detailberekeningen voor houtverbindingen die het verschil maken

Detailberekeningen voor houtverbindingen die het verschil maken

We rekenen met de constructeur mee. Met de detailberekening weten we of een houtverbinding voldoende sterk is voor de krachten die erop komen te staan. En van welke omvang de verbindingen moeten zijn. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen. Juist door zowel esthetisch als constructief mee te denken biedt Techwood echt meerwaarde

Voor wie?

Voor wie?

Wij produceren hoofdzakelijk voor de zakelijke markt. Afnemers van houten constructies zijn zeer uiteenlopend. Zo bewerken wij hout voor onder andere houtbouwers, bouwbedrijven, zelfstandige timmermannen, hoveniers en tuincentra. Eventueel kan het te gebruiken hout door de afnemer zelf worden aangeleverd ter bewerking.

Meer over voor wie »