Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houtbouw in Tilburg

Techwood is dé specialist op het gebied van houtbouw. Houtbouw is de oudste bouwwijze ter wereld.

Techwood is dé specialist op het gebied van houtbouw. Houtbouw is de oudste bouwwijze ter wereld. Bouwen met hout wordt steeds populairder door de vele voordelen dat het materiaal te bieden heeft. Met houtbouw zijn de mogelijkheden eindeloos, dus ook voor jouw project in Tilburg. De grens ligt bij de creativiteit van de architect. Maar welke soorten houtbouw zijn er precies? En wat zijn de voordelen ervan? Wij vertellen je alles wat je moet weten over houtbouw! 

Wat is houtbouw precies en welke soorten zijn er?

Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dit is de reden dat houtbouw steeds meer aandacht krijgt in steden als Tilburg. Houtbouw wil eigenlijk zeggen dat wanneer je iets gaat bouwen, de basis van hout wordt gemaakt. Hierbij kan het gaan om de houtconstructie van een woning, veranda, schuur of een ander project. Tijdens de meeste bouwprojecten in Tilburg worden er meerdere materialen gebruikt. Denk aan hout, steen en beton. Bij houtbouw moet de opbouw van houtproducten zijn gemaakt. Dit gaat om onder meer vloeren, verdiepingen en wanden.  

Binnen houtbouw voor jouw project in Tilburg zijn er twee opties: houtskeletbouw en houtmassiefbouw. Het verschil tussen deze mogelijkheden zit hem in het systeem. Bij houtskeletbouw worden namelijk de wanden en daken opgebouwd uit een houten skelet. De ruimte hiertussen wordt vervolgens opgevuld met isolatie. Wanneer we spreken over houtmassiefbouw, bestaan de dragende muren uit massief hout. Bij deze optie van houtbouw wordt aan de buitenkant isolatie aangebracht. Op deze manier blijft het hout aan de binnenkant zichtbaar.  

De vele voordelen van houtbouw voor jouw project in Tilburg

Steeds meer mensen kiezen houtbouw voor hun project. Dit komt omdat het een hoop voordelen biedt. Om te beginnen is de bouwtijd met houtbouw een stuk korter dan bij traditionele bouw. Wil jij een woning bouwen in Tilburg? Dan ben je met houtbouw gemiddeld 6 maanden kwijt. Ga jij voor de traditionele bouw? Dan kun je gerust rekenen op een bouwtijd van een jaar. Door deze aanzienlijk kortere bouwtijd wordt het project ook minder lang blootgesteld aan de weersomstandigheden.  

Kies jij voor houtbouw? Dan ben jij milieubewust bezig. De meeste houtproducten zijn voorzien van het FSC keurmerk. Dit wil zeggen dat ze zo min mogelijk schadelijke stoffen uitstoten. Hout geeft uiteraard ook een warm gevoel en een natuurlijke uitstraling. Ten slotte zijn de mogelijkheden met houtbouw voor jouw project in Tilburg eindeloos. De vernieuwingen binnen de houtbouw zorgen ervoor dat steeds meer architecten gaan werken met houtbouw. De grens ligt bij de creativiteit en de fantasie van de architect.  

Wat kost houtbouw?

Techwood¬†levert 100% maatwerk. Daarom hanteren wij geen vaste prijslijst voor houtbouw. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allerlei factoren. Wel ben je bij ons altijd zeker van de aller scherpste prijzen. Hoe dat kan? Wij werken met de nieuwste CNC-technieken waardoor wij in staat zijn om de houtbouw snel en nauwkeurig te kunnen uitvoeren. Dit werkt uiteraard erg kosteneffici√ęnt. Wil jij graag een kostenindicatie ontvangen voor de houtbouw van jouw project¬†in Tilburg?¬†Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Maatwerk houtbouw door Techwood

Neem contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen met betrekking tot houtbewerking? Neem dan gerust contact op. We maken graag tijd voor een nuttig advies.

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen