Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Eikenhouten constructies

Techwood is dé specialist op het gebied van eikenhouten constructies. Daar vertellen we je graag meer over.

Van eeuwenoude tijden tot op de dag van vandaag, heeft eikenhout altijd een grote rol gespeeld bij de bouw van stevige constructies. Van de sterkste woonboerderijen tot de meest prachtige tuinhuizen. Eikenhout biedt een unieke combinatie van sterkte, duurzaamheid en schoonheid. Techwood is dé specialist op het gebied van eikenhouten constructies. Wij maken gebruik van de modernste technologieën om constructies te maken die sterk, duurzaam en mooi zijn.  

 

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van een eikenhouten constructie

Eikenhout is een veelgebruikte houtsoort, waarvan de schoonheid en duurzaamheid al eeuwenlang worden gewaardeerd. Het is een hardhout dat niet alleen sterk, maar ook enorm duurzaam is. Daarnaast is het bestand tegen vervorming, schimmel en insecten. Het is een veelzijdige houtsoort dat gebruikt kan worden voor onder andere meubels, kozijnen, vloeren, trappen, veranda’s, tuinhuizen, complete woningen of andere constructies. 

 

Eikenhouten constructies zijn enorm populair vanwege de esthetische waarde. Het hout heeft een warme, aangename kleur met een mooie en natuurlijke textuur. En het fijne van eikenhout is dat het bestand is tegen extreme temperaturen. Het is een bestendige, duurzame houtsoort die jarenlang meegaat en nauwelijks onderhoud vereist. 

 

Je herkent eikenhout aan de mooie, lichte kleur die na verloop van tijd langzaam kan vergrijzen. Eikenhout heeft en grove en golvende nerf. Hierdoor kan het hout makkelijker uitbreken of splinteren. Daarom is het belangrijk om scherp gereedschap te gebruiken wanneer je het hout gaat zagen. 

 

Wat zijn de voor- en nadelen van eikenhout? 

De bovengenoemde eigenschappen van eikenhout nemen verschillende voor- en nadelen met zich mee. Hieronder nemen we de belangrijkste voor-en nadelen van een eikenhouten constructie met je door. 

 

De belangrijkste voordelen van eikenhout 

En welke nadelen zijn eraan verbonden? 

 

Volledig ontzorgd van A tot Z 

Wil jij een eikenhouten constructie realiseren? Dan biedt Techwood verschillende mogelijkheden. Het liefst ontzorgen we je van A tot Z. Dus vanaf de ontwerpfase tot de montage. Onze tekenaars maken van jouw ideeën een bruikbare werktekening waarmee we aan de slag kunnen. Wanneer we alle producten verzameld hebben kunnen de voorbereidingen van start gaan. We bereiden zoveel mogelijk voor bij ons op locatie in Oirschot. Zo schaven we al ons hout, zodat de verbindingen naadloos aansluiten. 

 

Vervolgens maken we alle verbindingen met onze CNC-machines en verzamelen we alle bevestigingsmaterialen en overige bestelde producten. Vervolgens komen wij de eikenhouten constructie op locatie monteren. 

 

Vind jij het veel te leuk om de eikenhouten constructie zelf te monteren? Dan kunnen wij alle onderdelen ook leveren in een bouwpakket. Alle onderdelen worden netjes genummerd en met behulp van de bijgeleverde handleiding ga jij eenvoudig zelf aan de slag. Overigens kunnen onze mensen je ook ondersteunen tijdens de montage. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op! 

 

Wat kost een eikenhouten constructie? 

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken we niet met een vaste prijslijst voor eikenhouten constructies. De prijs is bijvoorbeeld voor een groot gedeelte afhankelijk van de soort constructie. Wel ben je bij ons verzekerd van scherpe prijzen. Dat komt omdat we de onderdelen voor jouw eikenhouten constructie realiseren in ons CNC-machinepark.  

 

Het is een genot om naar te kijken. Je schuift een ruwe balk in de machine die er enige tijd later weer uitrolt en dan perfect bewerkt is op de manier die je in de computer hebt ingegeven. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig. Bovendien werkt het enorm snel en efficiënt. En dat zie je terug in de prijzen! 

 

Op basis van jouw wensen kunnen we je een prijsindicatie geven. Op die manier weet je met welke kosten je rekening kunt houden. Neem gerust contact met ons op voor een prijsindicatie voor jouw project! 

 

Is er ook een alternatief voor eikenhout? 

Ben je niet overtuigd van de voordelen van eikenhout? Of ben je gewoonweg geen fan van de uitstraling? Dan biedt Techwood ook nog alternatieven voor jouw houten constructie. Denk bijvoorbeeld aan Douglas of geïmpregneerd vurenhout. Deze houtsoorten zijn, net als eikenhout, zeer geschikt voor buitentoepassingen. 

 

Wel zitten er verschillen in duurzaamheid en uitstraling. Zo gaat eikenhout een stuk langer mee dan Douglas. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden qua houtsoorten? Neem dan gerust contact met ons op! 

 

Eikenhouten constructie van Techwood 

Ben je op zoek naar dé ideale specialist op het gebied van eikenhouten constructies? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres! Wil jij graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen