Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Prefab houtskeletbouw

Ben je op zoek naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een houten constructie te bouwen? Ga dan voor prefab houtbouw.

Ben je op zoek naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een houten constructie te bouwen? Bijvoorbeeld jouw droomhuis of een prachtige houten schuur. Dan is prefab houtskeletbouw wellicht de oplossing waar jij naar op zoek bent. Prefab houtskeletbouw wordt steeds populairder en dat is niet voor niets zo. Wij leggen graag aan je uit hoe deze innovatieve bouwmethode werkt, welke voordelen het biedt en waarom het een uitstekende keuze is voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. 

 

Wat is houtskeletbouw? 

Houtskeletbouw is een moderne bouwmethode waarbij het geraamte van een constructie wordt gemaakt van houten balken. Dit geraamte wordt ook wel het ‘skelet’ genoemd en vormt de structuur van de constructie. De ruimtes tussen de houten balken kunnen worden opgevuld met isolatiemateriaal. Op die manier kun je de ruimte in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel houden. 

 

De buitenkant van de constructie kan worden afgewerkt met verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan panelen of bakstenen om een mooie en duurzame uitstraling te geven. Het eindresultaat? Een constructie dat energiezuinig, stevig en snel gebouwd kan worden. 

 

Het voordeel van prefab houtskeletbouw is dat wij de verschillende onderdelen in de fabriek kunnen maken. Dit wil zeggen dat de bouwtijd op locatie aanzienlijk korter is. We kunnen de onderdelen voor jouw constructie ook in een bouwpakket leveren. Deze wordt dan inclusief handleiding bij jou aan huis geleverd. Zo kun je zelf aan de slag met jouw project. 

 

Wat zijn de voordelen van prefab houtskeletbouw? 

Prefab houtskeletbouw neemt behoorlijk wat voordelen met zich mee ten opzichte van traditionele houtbouw. Hieronder nemen we de belangrijkste voordelen met je door: 

 

 

 

 

 

Zijn er ook nadelen verbonden aan prefab houtskeletbouw? 

Naast de vele voordelen van prefab houtskeletbouw zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Gelukkig kunnen de meeste nadelen worden voorkomen wanneer je de prefab houtskeletbouw op de juiste manier toepast. Doe je dit niet? Dan kan dit de volgende nadelen tot vervolg hebben: 

 

 

 

Wat kost prefab houtskeletbouw? 

De kosten voor prefab houtskeletbouw zijn erg voordelig. Dit komt omdat veel onderdelen vooraf al geproduceerd kunnen worden. Techwood werkt niet met een vaste prijslijst voor prefab houtskeletbouw. Dit komt omdat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Denk aan het ontwerp, de materiaalkeuze, de constructie, de wandopbouw en het isolatieniveau. 

 

Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten? Zeker wel! Op basis van jouw wensen kunnen we een prijsindicatie geven. Wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op! 

 

Prefab houtskeletbouw van Techwood 

Is er veel drukte in de bouw? Geen probleem! Techwood neemt graag werk uit handen. Wij leveren constructies compleet met halfhout verbindingen, liplassen, haaklassen en indien mogelijk met zwaluwstaartverbindingen voor een snelle montage. Het complete houten bouwpakket wordt genummerd voor een snelle montage. Vervolgens wordt het op de juiste locatie afgeleverd. Zo kun jij zelf aan de slag met prefab houtskeletbouw. 

 

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! 

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen