Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Houtbouwers

Het maken van een eiken of douglas gebinten constructie, bijgebouw of veranda met traditionele verbindingen zoals pengat en zwaluwstaart is een tijdrovende klus. Maar niet voor onze mensen en CNC-machines. Gedreven door de allernieuwste CNC-technieken, frezen, kepen en schaven ze jouw onderdelendelen in een handomdraai. Wij kunnen samen met jou een ontwerp maken en de details bepalen. Of laat je volledig sturen door onze creatieve mensen!

Wat Techwood voor jou kan betekenen

afbeelding

Onze mensen en machines maken en bouwen de hele dag door houtconstructies. Zij maken constructies nauwkeuriger, maatvaster, sneller en goedkoper dan veel traditionele houtbouwers. 4 Goede redenen om je maatwerk houten constructie en onderdelen door ons te laten maken.

Lever je eigen hout aan of laat je volledig ontzorgen. We bestellen het gewenste hout, helpen je met de werktekening, maken alle onderdelen en stellen een genummerd bouwpakket voor je samen, onze timmermannen monteren ook alles graag op de locatie. Wij kunnen ook ondersteunen bij het digitaal inmeten, stellen van ankers en het maken van de dakopbouw.

Techwood maakt alle traditionele en moderne houtverbindingen. Toch zelf de houtconstructie op maat maken? Uiteraard verkopen wij ook graag onze eiken, douglas, grenen en lariks houten balken aan je! Eventueel geschaafd.

Onze tekenaars zijn zowel theoretisch als praktisch bouwkundig onderlegd vanuit onze kennis uit het aannemersbedrijf. Hierdoor kunnen wij de onze opdrachtgever voorzien van écht goede adviezen. Wij kijken verder dan alleen onze houtconstructies!

Wat Techwood biedt

Houten gebinten constructies

Veel voorkomend zijn eiken gebinten en douglas gebinten. De spanten kunnen zowel traditioneel met pen en gat verbindingen worden uitgevoerd, als modern, waarbij er vaak geen schoren worden toegepast. Wij leveren de constructie als bouwpakket inclusief bevestigingsmiddelen bij je af. De specialisten van Techwood denken graag constructief mee en verzorgen indien gewenst het complete ontwerp met de bijbehorende technische tekeningen.

Lees verder over gebinten constructies:

image

Hooimijt of hooiberg

Een hooimijt werd vroeger alleen gebruikt voor de opslag van hooi of het stallen van dieren. Een authentieke hooimijt is een lust voor het oog. Deze houtconstructie staan vaak op een landgoed met oude boerderijen. De hooimijt kan nog steeds dienen als hooiberg. Zo kan het worden gebruikt als woonhuis, schuur, opslag, kantoor, carport, veranda etc. Maar het maken van zo’n constructie is een behoorlijke klus. Daarbij moeten de verbindingen stevig genoeg zijn om alle krachten op te kunnen vangen. Met Techwood hebben wij al diverse hooimijten getekend, berekend, op maat gemaakt en geplaatst. Meer weten?

Lees verder over hooimijt en hooiberg:

image

Maatwerk bijgebouwen

Bijgebouwen zijn er in alle soorten en maten te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan carports, veranda’s, poolhouses, tuinhuizen, gastenverblijven, tuinkantoren, welnessruimtes, overkappingen, mantelzorgwoningen en ga zo maar door. Het toepassen van houten spanten of balken in deze ruimtes zorgt vaak voor een warme, toegankelijke uitstraling.

Wij kunnen de bijgebouwen helemaal als maatwerk uitwerken in ons 3D tekenpakket en denken graag creatief mee. Ook is het natuurlijk mogelijk om de bestanden bij ons aan te leveren zodat wij het houtwerk alleen nog maar voor hoeven te bereiden.

Standaard bijgebouwen

Wij hebben zelf tal van standaard bijgebouwen ontwikkeld zoals bijgebouwen met een zadeldak, schilddak, lessenaar dak en wolfweindjes. Maar ook diverse kapschuren, prieeltjes en veranda’s hebben wij al standaard opgenomen in ons tekenpakket. vraag ons naar de mogelijkheden! Ook is het mogelijk dat wij samen met onze opdrachtgever diverse ‘standaard’ modellen bedenken en uittekenen, zodat zij dit in hun assortiment op kunnen nemen.

 

Lees verder over maatwerk en standaard bijgebouwen

image
grote-image

Volledige ontzorging bij montage

Techwood ontzorgt graag tot en met de montage. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, bewerkt hout, bevestigingsmiddelen en stalen voetsteunen aan met een duidelijke omschrijving voor een efficiënte montage. Wist je dat wij de meeste houtconstructies ook zelf monteren? Maar wij doen veel meer dan dat! Wij beschikken over een eigen total station. Hiermee kunnen wij zeer nauwkeurig de ankers uitzetten op basis van de door ons opgemaakte digitale tekeningen. Wij monteren de door ons geprefabriceerde houtconstructie, of zagen of frezen delen van de houtconstructie in het werk op maat. En wij leveren en monteren onze HSB elementen en dakplaten - Of het nu onze eigen HSB dakplaten betreft of een pas dak van bijvoorbeeld Kingspan of Unidek. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever zelf aan de slag gaat met de montage, terwijl je wellicht niet zoveel ervaring hebt. Is dit het geval? Dan ondersteunen onze mensen ook graag bij de montage! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Techwood inspiratie

brochure

Alles over onze werkwijzeprojecten, en meer lees je terug in onze brochure. Vraag hem gratis aan.

Download onze brochure Contact opnemen