Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Spantconstructie geschaafd Douglas met bijgebouw, schuur en carport, Oirschot (NB)

Deze prachtige woning in landelijk gebied te Oirschot. Hier komt zo een woning erg goed tot zijn recht. Het project bestaat uit een spantconstructie voor de woning, een bijgebouw en een schuur.

Alles bestaat uit geschaafd Douglas hout

afbeelding

De woning is helemaal geworden zoals de eigenaren het in gedacht hadden

Deze prachtige woning in landelijk gebied te Oirschot. Hier komt zo een woning erg goed tot zijn recht. Het project bestaat uit een spantconstructie voor de woning, een bijgebouw en een schuur. Alles bestaat uit geschaafd Douglas hout. Douglas is erg geschikt om dit soort constructies mee te maken. Douglas balkhout heeft sterke klasse c24, dit een Europese bepaling hiervoor. Dit is voor iedere boomsoort verschillend. Het is belangrijke informatie voor de constructeur, architect en ons. De verwerking van Douglas ten opzichte van eiken scheelt niet zoveel van elkaar. Het enige verschil is dat Douglas hout lichter is als eiken en minder hard. Hierdoor is het voor het personeel en de machine iets minder arbeidsintensief.

De Hundegger Robot-Drive heeft de constructie voorzien van de nodige verbindingen. Alle verbindingen zijn gemaakt met één van de 16 verschillende gereedschappen die in de machine zitten. Een zaagblad met een diameter van maar liefst 800mm zorgt ervoor dat de balken in lengte tot op de millimeter nauwkeurig worden afgekort. Een afschuining/afbraming wordt ook vaak door het zaagblad gedaan, dit geeft een strak resultaat en is de meest efficiënte manier voor de machine.

De Douglas constructie is dus volledig prefab en eenvoudig in elkaar te zetten op de bouw zelf. Dit bespaard enorm veel tijd en daardoor geld.

De woning is helemaal geworden zoals de eigenaren het in gedacht hadden en wij zijn blij dat we daar ons steentje aan bij hebben mogen dragen. Het mooiste is toch wel om het eindresultaat dan te mogen bekijken en te horen hoe het traject verlopen is.

De woning is helemaal geworden zoals de eigenaren het in gedacht hadden

De verwerking van Douglas ten opzichte van eiken scheelt niet zoveel van elkaar.

Het mooiste is toch wel om het eindresultaat dan te mogen bekijken en te horen hoe het traject verlopen is

Wat wij kunnen

Bekijk meer foto’s

brochure

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Download onze brochure Contact opnemen