Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Geschaafde eiken gebintenconstructie met bijgebouw, Oirschot (NB)

Één van de grotere projecten dat we in 2020 hebben opgeleverd. Een project waar we trots op zijn. Het project bestaat uit een zeer royale woonboerderij met bijgebouw.

afbeelding

Het bijgebouw is al opgeleverd in 2019, zodat de bewoners daar al in konden wonen. Het bijgebouw is van alle gemakken voorzien en tevens is deze volledig onderkelderd. De gebintenconstructie bestaat volledig uit geschaafd eiken, ook het dakbeschot is volledig van eiken. Gecombineerd met het moderne interieur is dit een lust voor het oog.

De woonboerderij is nog volop in aanbouw en de verwachtingen zijn dat deze begin 2022 helemaal opgeleverd gaat worden. In dit soort projecten zitten altijd volop uitdagingen die we zeker niet uit de weg gaan. Om te beginnen zit er maar liefst 45m3 eiken in dit project. Het is voor ons erg belangrijk dat elke kuub hout van topkwaliteit is. Wij werken altijd met QPA/QP1 balkhout. In dit soort grote partijen zal er altijd een mindere balk tussen zitten. In eerste instantie proberen we deze zo op de machine te leggen dat de mindere kant uit het zicht zit. Mocht dit niet lukken, dan zullen we een balk uit onze eigen voorraad pakken om dit op te lossen. Wij doen het niet voor minder.

Een andere uitdaging is natuurlijk het uittekenen van de constructie. Hiervoor heb je echt specialisten nodig die dit tot in detail uitwerken. Onze technisch tekenaars beschikken niet alleen over teken skills, maar hebben ook de ervaring op de bouw zelf. We merken dat dit bij dit soort projecten van groot belang is. Zo komen we vaak dichter tot elkaar en is het uiteindelijke resultaat vaak efficiënter en esthetisch mooier. Ook worden door onze tekenaars de verbindingen ingetekend, die door de Hundegger Robot-Drive gemaakt kunnen worden.

Last but not least is natuurlijk het bewerken van het hout zelf. Met dit soort projecten zijn we ongeveer 2 weken bezig met produceren. Dit is sterk afhankelijk van de bewerkingen die in het project zitten. Even kort toegelicht; Het is vaak zo dat als er veel bewerkingen in een balk zitten, de machine vaak moet wisselen van gereedschap. Dit kost tijd. Tevens is het zo dat het ook te maken heeft met de lengte en kopmaat van de balk. En dan nog zijn er verschillende factoren die het proces vertragen of juist versnellen, degene die hier een belangrijke rol in speelt is de CNC-bediende. Diegene is één van de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf. Hij/zij is degene die de laatste controle uitvoert en is ook degene die de kwaliteit waarborgt.

Wat wij kunnen

Bekijk de foto's

brochure

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Download onze brochure.

Download onze brochure Contact opnemen