Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Hooiberg bouwpakket

Ga jij graag zelf aan de slag met het bouwen van je hooiberg? Kies dan voor een hooiberg bouwpakket van Techwood!

Ben jij een handige doe-het-zelver en lijkt het je fantastisch om je eigen hooiberg te bouwen? Maar wil je liever niet alles zelf ontwerpen en de juiste materialen bij elkaar zoeken? Dan heeft Techwood dé ideale oplossing! Wij bieden namelijk een hooiberg bouwpakket. We ontwerpen de hooiberg van je dromen en maken alle onderdelen voor jou op maat. Alle onderdelen worden inclusief handleiding bij jou voor de deur geleverd. Zo kan jij zelf aan de slag met het leukste onderdeel: het bouwen. Hoe tof is dat?

Oude tradities een nieuw leven inblazen

Je vond hooibergen vroeger terug op vrijwel ieder boerenerf. Ideaal om hooi droog te houden tijdens de wintermaanden. Tegenwoordig zien we het bij steeds meer woningen terug. Niet per se voor de opslag van hooi, maar de hooiberg dient vaker als carport, schuur of tuinhuis. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Techwood helpt jou graag bij het ontwerpen en bouwen van de hooiberg. Wij nemen je alle zorgen uit handen en realiseren dé ideale hooiberg voor in jouw tuin. Toch weten wij uit ervaring dat er ook veel mensen zijn die graag zelf aan de slag gaan. Niet met het ontwerp, maar met de bouw. Juist voor die mensen bieden wij een hooiberg bouwpakket aan. Wij ontwerpen de hooiberg en maken alle onderdelen voor jou op maat. Jij zet dit vervolgens met behulp van de handleiding eenvoudig zelf in elkaar. Uiteraard kunnen wij jou hierbij ook ondersteunen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ga jij voor een standaarduitvoering of een uniek hooiberg bouwpakket?

Bij de aanschaf van een hooiberg bouwpakket heb je over het algemeen twee keuzes: ga je voor een standaardmodel of kies je liever voor een unieke hooiberg? Wanneer je budget wat minder is en je gaat akkoord met standaardafmetingen, dan is een standaarduitvoering de ideale oplossing voor jou. Je kunt dan kiezen uit enkele standaard hooiberg bouwpakketten, waarbij je beperkt bent in bijvoorbeeld de afmetingen en de afwerkingen. Uiteraard kun je de standaard hooiberg altijd zelf nog meer naar je eigen smaak maken.

Bij ons kun je niet alleen terecht voor standaardmodellen, maar je kunt ook een hooiberg bouwpakket op maat laten maken. Wij maken dan een uniek ontwerp met de juiste afmetingen, zodat de hooiberg écht opgaat in de omgeving. Vrijwel alles is mogelijk en niets is ons te gek!

De verschillende soorten hooibergen

Hooibergen zijn er in verschillende soorten en maten. Een hooiberg kenmerkt zich door het aantal palen en een eventuele aan- en onderbouw. Zo kennen we bijvoorbeeld de eenroeder, maar ook de zevenroeder. De beweging van het dak wordt mogelijk gemaakt door een zeer bijzondere constructie. Het dak rust namelijk los op dragers die in de roeden steken.

Een andere optie is dat het dak aan beugels hangt die aan de roeden hangen. Hieronder nemen we de verschillende typen hooibergen met je door waarvoor je een hooiberg bouwpakket kunt aanschaffen bij Techwood. Wil jij jouw hooiberg voor andere doeleinden gebruiken? Dan denken we uiteraard ook graag met je mee.

Hooiberg als bijgebouw

Om te beginnen kun je een hooiberg gebruiken als bijgebouw. Bijvoorbeeld om spullen op te bergen. Dit deden mensen vroeger ook al. De hooiberg werd toen voornamelijk gebruikt voor de opslag van hooi en het stallen van vee. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gebruikt voor het opbergen van gereedschap of om tuinmeubelen te beschermen tijdens de koude wintermaanden. Je kunt een hooiberg bouwpakket aanschaffen met of zonder zij-aanbouw en met een beweegbare of vaste kap. Hierdoor kun je een hooiberg realiseren die dient als opbergruimte, gastenverblijf, kantoorruimte of iets anders. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hooiberg als carport

Zit jouw auto regelmatig onder de bladeren, vogelpoep of ander vuil? Dan kun je een hooiberg bouwpakket aanschaffen dat dient als carport! Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring over bouwstijlen waardoor wij authentieke hooibergen kunnen realiseren. Wij maken een hooiberg bouwpakket op maat zodat deze perfect past bij jouw erf. Uiteraard adviseren we je graag over de mogelijkheden. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Hooiberg als woning

De mogelijkheden met een hooiberg zijn eindeloos. Zo is het zelfs mogelijk om erin te wonen. Tegenwoordig worden veel hooibergen herbouwd op plaatsen waar ze vroeger ooit stonden. Meestal wordt het ontwerp aangepast aan deze tijd. Je kunt ervoor kiezen om een hooiberg te plaatsen die als berging dient, maar het is ook mogelijk om erin te wonen. Zo kun je ook een hooiberg bouwpakket aanschaffen als mantelzorgwoning.

Wat kost een hooiberg bouwpakket?

Techwood levert 100% maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor hooiberg bouwpakketten. Wel ben je bij ons zeker van zeer scherpe prijzen. Dat komt omdat we de onderdelen voor jouw hooiberg bouwpakket realiseren in ons machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig. Doordat wij zo snel en nauwkeurig kunnen werken is dit natuurlijk zeer kosteneffici√ęnt. En dat zie je terug in onze prijzen.

Wil jij graag een kostenindicatie ontvangen voor jouw hooiberg bouwpakket? Neem dan gerust contact met ons op! Op basis van jouw wensen kunnen wij goed inschatten met welke kosten je rekening kunt houden voor jouw project.

Hooiberg bouwpakket van Techwood

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist voor jouw hooiberg? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij kunnen je alle zorgen uit handen nemen en het gehele proces zelf uitvoeren. Van het ontwerp tot de bouw. Vind jij het veel te leuk om dit werk uit handen te geven? En wil jij lekker zelf bouwen, maar het ontwerp wel door een specialist laten maken? Dan leveren wij een hooiberg bouwpakket bij jou aan de deur.

Aan de hand van jouw wensen ontwerpen we de hooiberg van je dromen. Vervolgens zagen we alle onderdelen op maat en stoppen we dit in een handig bouwpakket inclusief handleiding. Zo kan jij zelf met het leukste onderdeel aan de slag: het bouwen van je hooiberg. Uiteraard kunnen wij jou hier ook bij ondersteunen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Of wil je gewoonweg kennismaken met één van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op!

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen