Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Gelamineerde spanten

Techwood is dé specialist op het gebied van gelamineerde spanten. Gelamineerde spanten bestaan uit op elkaar gelijmde lamellen en zijn in staat om grote overspanningen te behalen.

Techwood is dé specialist op het gebied van gelamineerde spanten. Gelamineerde spanten bestaan uit op elkaar gelijmde lamellen en zijn in staat om grote overspanningen te behalen. Ideaal dus om toe te passen als houten draagconstructie voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dit duurzame product wordt niet alleen voor bedrijfspanden populairder, maar ook voor woningen.  

Techwood bewerkt gelamineerde spanten door middel van de nieuwste CNC-technieken. Een gelamineerde houtconstructie wordt compleet geleverd inclusief bevestigingsmiddelen en uitgebreide werktekeningen. Het enige dat wij van jou nodig hebben is het idee of een duidelijk uitgewerkte constructietekeningen. Maar wat zijn gelamineerde spanten precies? Welke voordelen zijn er aan verbonden? En waarom is Techwood dé specialist op het gebied van gelamineerde spanten? We leggen het je uit. 

Wat zijn gelamineerde spanten?

Gelamineerde spanten zijn eigenlijk aan elkaar gelijmde lamellen. Deze lamellen zijn zó aan elkaar gelijmd dat er een volledig samenwerkend geheel ontstaat. Gelamineerde spanten worden meestal gebruikt voor de dragende constructie van het dak. Je hebt zowel horizontaal gelamineerde spanten als verticaal gelamineerde spanten. Gelamineerd hout wordt ook wel lijmhout genoemd. Het hout laat zich makkelijk bewerken en het biedt nog een hoop andere voordelen.  

De voordelen van gelamineerde spanten? 

Gelamineerde houten spanten bieden een hoop voordelen. Gelamineerde spanten hebben namelijk een zeer laag eigen gewicht en zijn brandveilig. Met gelamineerde spanten zijn overspanningen tot wel 60 meter haalbaar. Je kan ook ronde vormen vervaardigen. Gelamineerde spanten zijn resistent tegen chemische en agressieve milieus. Met gelamineerde spanten heb je een grote ontwerpvrijheid. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos! De grens ligt bij de creativiteit en fantasie van de architect. Uiteraard geeft gelamineerd hout ook een prachtige natuurlijke uitstraling.  

Een duurzame oplossing 

Een bijkomend voordeel van gelamineerde spanten is dat het heel duurzaam is. De oorsprong kan van jongere bomen worden gehaald. Er zijn namelijk kleinere stukken hout nodig om grote gelamineerde spanten te maken. De afmetingen van het eindproduct zijn niet gelimiteerd door de boomafmeting. De onregelmatige structuur en eigenschappen van het natuurproduct worden optimaal ingezet. Op die manier kunnen ook de onderdelen van de boom met mindere eigenschappen gebruikt worden, waardoor er weinig afval ontstaat. Het vermindert dus de totale hoeveelheid hout die wordt gebruikt in vergelijking met massief gezaagd hout.  

Al voor het begin van onze jaartelling werd het lijmen van houtfineer tot multiplex door de oude Egyptenaren en Chinezen gedaan. Ontwikkelingen in de techniek zorgen ervoor dat er een toename is van het aantal toepassingen. Tegenwoordig worden bomen grotendeels geautomatiseerd geschild.  

De kosten voor gelamineerde spanten 

Techwood levert altijd maatwerk. Daarom werken wij niet met een vaste prijslijst voor gelamineerde spanten. Wel ben je bij ons altijd zeker van goede prijzen en maatwerkoplossingen. We werken met de nieuwste CNC-technieken. Hierdoor zijn we in staat super snel en nauwkeurig aan de slag te gaan met jouw gelamineerde spanten. Wil jij vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen voor jouw gelamineerde spanten? Neem dan gerust contact met ons op! 

Op zoek naar de specialist op het gebied van gelamineerde spanten?  

Ben jij op zoek naar dé specialist op het gebied van gelamineerde spanten? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij produceren voornamelijk voor de zakelijke markt. Afnemers van onder andere gelamineerde spanten zijn dan ook zeer divers. Zo bewerken wij hout voor onder andere houtbouwers, bouwbedrijven, montage teams en zelfstandige timmermannen.  

Wij gaan voor perfectie. En we denken graag mee hoe het anders kan. We zoeken een oplossing die past bij de wensen van de klant. Out of the box. Anders. Snel. Met details die het verschil maken. Wil jij vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen voor jouw gelamineerde spanten? Of wil jij kennismaken met onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn voor een mooie samenwerking!  

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen met betrekking tot houtbewerking? Neem dan gerust contact op. We maken graag tijd voor een nuttig advies.

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen