Houtbouwers

CNC productie

Techwood kiest voor FSC/PEFC

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Eiken overkapping

Het hele jaar door genieten van je tuin? Ga voor een eiken overkapping van Techwood!

Wil jij heerlijk genieten van het zonnetje zonder dat je kan verbranden? Of wil jij graag droog in je tuin zitten¬†terwijl het buiten regent? Dan is een eiken overkapping d√© ideale oplossing voor jou. Je cre√ęert een verrijking van je tuin en je kan het hele jaar door genieten van het buitenleven. Wat de voordelen zijn en met welke kosten je rekening moet houden? Daar vertellen we je graag meer over.¬†

 

Waarom kiezen voor een eiken overkapping? 

Overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout. De populairste houtsoort voor een overkapping is eikenhout. Dat komt omdat een eiken overkapping veel voordelen met zich meeneemt. 

 

Zeer sterke houtsoort 

Eikenhout staat bekend als een relatief zware houtsoort en het is oersterk. Vanwege de massa en de sterkte is eikenhout hét ideale materiaal voor allerlei draagconstructies, waaronder een overkapping. 

 

Duurzame houtsoort 

Eikenhout is een zeer duurzame houtsoort. Het materiaal valt namelijk in duurzaamheidsklasse 2. Dit wil zeggen dat eikenhout onbehandeld tussen de 20 en 25 jaar overleeft in een vochtige omgeving. Kies je voor een eiken overkapping? Dan is dit een zeer duurzame optie.  

 

Eiken overkapping heeft weinig onderhoud nodig 

Veel mensen kiezen voor een eiken overkapping omdat eikenhout zeer onderhoudsvriendelijk is. In principe hoef je eikenhout niet te behandelen, maar dan vergrijst het wel op den duur. Vind je dit niet mooi? Dan kun je ervoor kiezen om je eiken overkapping te behandelen met olie of beits. 

 

Uitstraling 

Eikenhout is echt voor de liefhebber van een overkapping met een authentieke klassieke houtlook. Het materiaal heeft namelijk een mooie, warme, donkere kleur. Wil je het eikenhout nog donkerder maken? Dan is dit mogelijk door middel van lak of beits. Op die manier krijgt jouw eiken overkapping een zeer luxe uitstraling.  

 

Eindeloze mogelijkheden met een eiken overkapping 

Wanneer je een eiken overkapping aanschaft zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om een terrasoverkapping of een veranda te laten maken. Dit lichten we graag aan je toe. 

 

Terrasoverkapping 

Laat je een eiken terrasoverkapping in je tuin plaatsen? Dan zorgt dit voor een zeer rustieke uitstraling. Wij bouwen jouw terrasoverkapping op maat zodat het voldoet aan al jouw wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verwarming en stopcontacten onder jouw terrasoverkapping? De mogelijkheden zijn eindeloos. De grens ligt bij jouw creativiteit. 

 

Veranda 

Een andere mogelijkheid is een eiken veranda. Techwood bouwt hiervoor eerst een stevige palenconstructie zodat de veranda stevig vastzit aan de woning. Ook bij deze eiken overkapping zijn er weer genoeg opties toe te voegen zoals mooie verlichting, terrasverwarming en stopcontacten. 

 

Het is ook mogelijk om een eiken tuinhuis of eiken kapschuur te realiseren. Neem gerust contact met ons op om de verschillende mogelijkheden voor een eiken overkapping te bespreken.  

 

Wat kost een eiken overkapping? 

De prijs voor een eiken overkapping is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn bijvoorbeeld prijsverschillen in diverse eikensoorten. Ook is de uiteindelijke prijs afhankelijk van de afmetingen en optionele extra’s van jouw eiken overkapping. Daarnaast¬†scheelt het veel in kosten of je de eiken overkapping zelf bouwt of laat bouwen door een professional. ¬†

 

Ben je op zoek naar een specialist voor jouw eiken overkapping? Dan ben je bij Techwood aan het juiste adres. Wij leveren 100% maatwerk. Daarom werken we niet met een vaste prijslijst voor eiken overkappingen. Wel ben je bij ons zeker van zeer scherpe prijzen. Dat komt omdat wij de onderdelen voor jouw eiken overkapping realiseren in ons CNC-machinepark. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken werken we enorm snel en nauwkeurig. Dit werkt natuurlijk erg kosteneffici√ęnt. En dat zie je terug in onze prijzen!¬†

 

Eiken overkapping van Techwood 

Ben jij op zoek naar dé ideale specialist om jouw eiken overkapping te realiseren? Dan moet je bij Techwood zijn. Wij realiseren de eiken overkapping van je dromen. Van ontwerp tot de uitvoering. Ga jij liever zelf aan de slag met het bouwen van je eiken overkapping? Dan kunnen wij de onderdelen van jouw eiken overkapping ook leveren in een handig bouwpakket. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op! 

brochure

Alles over onze werkwijze, projecten, en meer lees je terug in onze brochure. Download de brochure gratis.

Download onze brochure Contact opnemen