Houtskeletbouwers

Een woonhuis of bijgebouw begint altijd met een idee. Dat idee wordt verder uitgewerkt door een architect en berekend door een constructeur. Aan de hand van het definitieve ontwerp maken wij een 2D of 3D werktekeningen. Na het definitieve akkoord worden de gegevens uit het 3D model verzonden naar onze geavanceerde CNC-machines, waarna de productie start. De hightech CNC-machines van Techwood voeren alle mogelijke houtbewerkingen uit zoals korten, kepen en frezen. Elk deel wordt tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Bovendien nummeren we alle onderdelen van het houten bouwpakket. Dat scheelt je tijd tijdens de afmontage. Ideaal voor de houtskeletbouwer met weinig zaagcapaciteit.

Wat Techwood voor jou kan betekenen

Wat Techwood voor jou kan betekenen

  • Ons hightech CNC-machinepark beschikt over de allerlaatste CNC-technieken. Dat houdt in dat ze in een handomdraai alle houten delen produceren, zelfs als het gaat om traditionele houtbouw!

  • Techwood vervaardigt houten constructies goedkoper, sneller en nauwkeuriger.

  • We zagen het hout op maat, sorteren het per element en nummeren de onderdelen conform werktekening. En dat scheelt tijd.

  • Houtskeletbouwers beschikken vaak al over een 3d-model. In de meest gangbare tekenprogramma’s voor de houtbouw is het mogelijk direct een zaagbestand voor de machine uit te draaien. Dit scheelt tekenkosten.

Wat Techwood je biedt

Wat Techwood je biedt

Vuren constructiehout

Drukte op de bouw of een tijdelijke piek in de productie? Veel tijd kwijt aan het inmeten en op maat zagen van houten delen? Handen op de bouw te kort? Geen probleem. Muurplaten, gordingen, slapers, hoekkepers en kilkepers. Wij leveren dergelijke constructies compleet met halfhoutsverbindingen, liplassen, haaklassen en indien mogelijk met zwaluwstaartverbindingen voor een snellere montage. Een compleet houten bouwpakket wordt genummerd voor een snelle montage en op de gewenste locatie afgeleverd. Lees verder »

Houten onderdelen en elementen

Wij produceren onderdelen en elementen per stuk of in serie. Of het nu gaat om een serie gootklossen en piketten, houten onderdelen voor de houtskeletbouwer of complete HSB-elementen. Wat jij kan bedenken en je (of wij samen) kunt tekenen kunnen onze machines maken. Legio mogelijkheden dus. Lees verder »

De mogelijkheden van onze CNC-machines zijn nagenoeg eindeloos. In principe kunnen we dus alles voor je maken, denk bijvoorbeeld aan: houten gebinten constructies en gelamineerde spanten.

Onze werkwijze

Hoe Techwood de zaken aanpakt

1

Schets of tekening

Op basis van jouw schets of tekening maken wij een duidelijk uitgewerkte offerte met daarin de ingeschatte tijd en materialen voor de bouw. In het offertetraject stellen wij indien mogelijk bouwkundige voorstellen voor.

2

Definitief ontwerp

Bij opdracht gaan wij met de opdrachtgever of tussenpersoon in gesprek om het definitieve ontwerp vast te stellen. Na overleg gaan wij aan de slag met het opmaken van een gedetailleerd ontwerp in onze 3d tekensoftware. 

3

Technische voorbereiding

Op basis van een IFC, DWG, 3D DXF of PDF export kan de opdrachtgever het ontwerp vergelijken met de verwachtingen. Na akkoord gaan wij voor u aan de slag met de productie.

4

Technische afwerking

Door middel van ons geavanceerde machinepark en vaklui gaan wij aan de slag met het prefabriceren van de diverse onderdelen. De onderdelen worden genummerd conform werktekening en klaargemaakt voor transport.

5

Levering

Het bouwpakket wordt bij u op de stoep afgeleverd.