Bouwbedrijf en zelfstandig timmerman

Zet je die gespecialiseerde timmerman liever in waarvoor je hem aangenomen hebt? Handen te kort door een tijdelijke piek? Of wil je simpelweg efficiënter bouwen? Techwood vult het tekort aan vakmannen op. Wij produceren sneller en nauwkeuriger tot in de detail. Denk bijvoorbeeld aan eiken, douglas, gelamineerde of vurenhouten constructies. Maar ook de productie en assemblage van HSB-elementen.

Wat Techwood voor jou kan betekenen.

Wat Techwood voor jou kan betekenen.

  • Een gevarieerd totaalpakket op het gebied van machinale houtbewerking. Wat jij of wij samen kunnen tekenen, kunnen onze machines maken.

  • Wij vullen het tekort aan vakmannen op en zorgen ervoor dat jij je vakmannen efficiënter inzet voor het (gespecialiseerde) werk waarvoor je ze hebt aangenomen.

  • Wi produceren goedkoper, sneller en nauwkeuriger door
    de laatste CNC-technieken en een hightech machinepark

  • Wij helpen graag mee met het ontwerp. Met onze eigen 3d-tekensoftware en tekenaars vertalen we jouw idee in een nauwkeurige werktekening.

Wat Techwood biedt:

Wat Techwood biedt:

Houten gebinten constructies

Veel voorkomend zijn eiken gebinten en douglas gebinten. Wij leveren de constructie als bouwpakket inclusief bevestigingsmiddelen bij je af. De specialisten van Techwood denken graag constructief mee en verzorgen indien gewenst het complete ontwerp met de bijbehorende technische tekeningen. Lees verder »

Gelamineerde spanten

Met gelamineerde houtconstructies zijn grote overspanningen te behalen. Daarnaast geeft het je bedrijfspand of woning een esthetische en duurzame uitstraling. Deze constructies worden compleet geleverd inclusief bevestigingsmiddelen. Lees verder »

Vuren constructiehout

Handen op de bouw te kort? Geen probleem. Muurplaten, gordingen, slapers, hoekkepers en kilkepers. Wij leveren dergelijke constructies compleet met halfhoutsverbindingen, liplassen, haaklassen en indien mogelijk met zwaluwstaartverbindingen voor een snellere montage. Lees verder »

Houten onderdelen en elementen

Wij produceren onderdelen en elementen per stuk of in serie. Of het nu gaat om een serie gootklossen en piketten, houten onderdelen voor de houtskeletbouwer of complete HSB-elementen. Wat wij kunnen tekenen kunnen onze machines maken. Legio mogelijkheden dus. Lees verder »

Onze werkwijze

Hoe Techwood de zaken aanpakt

1

Schets of tekening

Op basis van jouw schets of tekening maken wij een duidelijk uitgewerkte offerte met daarin de ingeschatte tijd en materialen voor de bouw. In het offertetraject stellen wij indien mogelijk bouwkundige voorstellen voor.

2

Definitief ontwerp

Bij opdracht gaan wij met de opdrachtgever of tussenpersoon in gesprek om het definitieve ontwerp vast te stellen. Na overleg gaan wij aan de slag met het opmaken van een gedetailleerd ontwerp in onze 3d tekensoftware. 

3

Technische voorbereiding

Op basis van een IFC, DWG, 3D DXF of PDF export kan de opdrachtgever het ontwerp vergelijken met de verwachtingen. Na akkoord gaan wij voor u aan de slag met de productie.

4

Technische afwerking

Door middel van ons geavanceerde machinepark en vaklui gaan wij aan de slag met het prefabriceren van de diverse onderdelen. De onderdelen worden genummerd conform werktekening en klaargemaakt voor transport.

5

Levering

Het bouwpakket wordt bij u op de stoep afgeleverd.