Vurenhout en eikenhout voor Vingerhoeds

In Oirschot is Café Vingerhoeds al jaren een begrip. Aan het nostalgische café-zalencomplex wordt momenteel hard gewerkt. Natuurlijk blijven de authentieke delen intact. Aan de achterkant breidt de eigenaar van Restaurant De Verwennerij het complex verder uit. Zo ontstaat een restaurant, een royale keuken en meer ruimte voor catering. De aanbouw en het bestaande deel behoren uiteraard een geheel te blijven. Daarom komt er veel hout in het nieuwe deel terug. Een typische klus voor Techwood. 

Vurenhouten kap en eikenhouten elementen

In het nieuwe voorportaal verwerkt Vingerhoeds eikenhout. Deze houtsoort zorg voor een robuuste, sfeervolle en tegelijk stijlvolle uitstraling. Aan het gebouw komt een overstek, ook deze wordt gemaakt van eikenhout. Zo is het aanzicht en ook het gevoel bij de entree en bij binnenkomst meteen sfeervol. 

Ingewikkelde elementen uit vurenhout

Het gehele bijgebouw hebben we bij Techwood in 3D en 2D uitgewerkt. Daarbij hebben wij ook de stalen elementen uitgetekend. Daardoor kon de aansluiting op het staal ook uit de balken gefreesd worden. Uiteindelijk is van vurenhout hoekkepers, kilkepers, muurplaten, gordingen, nokgordingen, slapers en spanten op maat gemaakt. Het vuren kaphout en de balklagen waren vrij ingewikkeld omdat er veel aparte hoeken en maten in verwerkt moesten worden. Geen probleem voor Techwood. 

Snelle levering van op maat gemaakt vurenhout en eikenhout

Techwood heeft het complete pakket in 1 dag geproduceerd. Vervolgens kon de kap ook snel worden geplaatst. Alle elementen pasten perfect. Doordat alles geprefabriceerd is in de fabriek en alles tot op de millimeter nauwkeurig is uitgewerkt heeft de verreiker ook maar 1 dag gedraaid in plaats van (normaliter) 2 weken. Ter vergelijk: met een vurenkap en balklagen ben je - als je het handmatig aanpakt met 2 man - ongeveer 2 weken bezig. Bereken je besparing.