Moderne eikenhout constructie, Veen (NB)

In 2019 hebben wij veel prachtige projecten mogen maken. Maar wij kijken weer vooruit. 2020 starten we met deze unieke opdracht. Hier levert Techwood de eiken constructie, vuren balklagen en de vuren kapconstructie! Door onze CNC-houtbewerkingsmachines kunnen wij elke houten draagconstructie snel, nauwkeurig en kosten efficiĆ«nt produceren. 

Eiken constructie: sterk en duurzaam

De veelzijdigheid van het materiaal eiken is gigantisch. Historisch gezien laten eiken gebinten constructies zien hoe veerkrachtig dit bouwmateriaal is. Het is sterk, duurzaam en kan onbehandeld worden toegepast. Eiken is een van de bekendste houtsoorten. Eiken is voor allerlei doelen geschikt. Het materiaal wordt veel toegepast bij deuren en meubels. Ook wordt het verwerkt tot fineerlagen voor het belijmen van meubelwerk. 

Vuren balklagen en vuren kapconstructie 

Vuren is afkomstig van de fijnspar, het wordt ook wel vurenhout genoemd. Vuren is in Nederland de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee is het de meest gebruikte houtsoort. Het is relatief goedkoop maar ook makkelijk te bewerken. Als het hout langdurig in aanraking komt met licht dan wordt het hout geelbruin. Om de verkleuring tegen te gaan hoort het houtsoort snel afgewerkt te worden. Vuren kan slecht tegen vocht. Het is wel relatief makkelijk te impregneren, te verven en af te lakken dat kan de duurzaamheid ook vergroten. Ook blijft Vuren bij toepassing onder water lang goed. Vuren wordt vooral gebruikt bij: kapconstructies, binnen kozijnen, stijl- en regelwerk etc.

Wilt u ook een moderne variant van eiken gebintenconstructies, neem contact met ons op.