Karakteristiek Poolhouse met authentieke houtverbindingen, Moergestel (NB)

Of wij bij een dak met een specifieke vorm spanten konden ontwerpen die robuust ogen, inclusief authentieke verbindingen? Natuurlijk! Het resultaat is een prachtig houten Poolhouse.

Authentieke houtverbindingen en spanten met een uitdaging

De klant had de vorm van het dak helder voor ogen. Over de verdere invulling mochten we meedenken. De wens was wel om de spanten robuust te laten ogen en idealiter verbonden worden door authentieke houtverbindingen. Dit bleek nog wel een uitdaging te zijn, gezien de grote overspanning van het lange spantbeen. Daarbij vroeg de hoofdconstructeur om detailberekeningen. Dat is natuurlijk een specialistisch vak. Daarom werken we voor het berekenen van constructies nauw samen met een gespecialiseerd bureau. 

Speciaal ontworpen authentieke pengat verbindingen.

De pengat verbinding is weer helemaal terug. Bij deze verbinding worden twee houten onderdelen door middel van een pen in het gat met elkaar verbonden. In dit geval zijn de elementen echter vastgezet door middel van RVS stiften. Het RVS is niet meer zichtbaar. We hebben het ontwerp zo kunnen maken dat het lijkt of er een houten dook door de pengat verbinding zit.

Spanten en elementen van Duits eikenhout

Er is als materiaal geschaafd Duits eikenhout gebruikt en alleen de muurplaten zijn van vurenhout. Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten. Eikenhout is redelijk makkelijk te bewerken en af te werken maar in het algemeen is eikenhout sterk en hard. Bij Techwood kan al het hout dat nodig is voor de bouw van een houten constructie, machinaal geschaafd worden. Het hout van de fijnspar wordt ook wel vurenhout genoemd. In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee is vurenhout de meest gebruikte houtsoort. Vurenhout is ook makkelijk te bewerken.

www.techwood.nl/contact