Traditionele gebinten voor bijgebouw, Oirschot (NB)

Techwood mocht bijdragen aan dit mooie en tegelijk praktische bijgebouw. Het gebouw is zo praktisch omdat er drie functionaliteiten zijn gecombineerd. Aan de achterzijde is een terrasoverkapping gemaakt met uitzicht op de tuin. In het middenstuk zit een berging met een zolder. En aan de voorzijde is de carport gemaakt. De constructie bestaat uit geschaafd eikenhout. De kapconstructie is gefabriceerd uit geschaafd douglas hout. Het bijgebouw ziet er erg mooi uit. Het eindresultaat mag er zijn!

Geschaafde eikenhouten constructie

De gebinten constructie bestaat uit geschaafd eiken. Eiken is een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar tegelijk toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken. Techwood kan overigens alle houtsoorten dat gebruikt wordt in de bouw gemakkelijk bewerken. Denk aan hout voor een houten constructie, een draagconstructie of balken voor een bijgebouw zoals dit. Alles kan machinaal geschaafd worden. Het bewerken van het hout, welke soort het ook is, gebeurt met de grootste precisie. En dat scheelt veel tijd tijdens de montage. 

Geschaafd douglas hout combineren met eiken

De kapconstructie is vervaardigd uit geschaafd Douglas hout. Dit is een houtsoort dat afkomstig is van de douglasspar. De rand om het kernhout (de spint) is bleekbruin en het kernhout is roze-bruin. Het spinthout is niet-duurzaam en het kernhout is matig duurzaam. Bij geschaafd hout, wordt het hout machinaal gladder gemaakt. Het voordeel van geschaafd hout is dat er nauwelijks vezels of ongelijken stukken meer voorkomen. De afwerking van geschaafd hout is ook veel fraaier. 

contact