Draagconstructie Eiken en vuren, Hooge mierde (NB)

De traditionele houtbouw is oersterk en wordt daarom nog steeds toegepast. In nieuwbouwwoningen, renovaties of restauraties komen houten draagconstructies weer meer en meer terug. Naast het feit dat een houten draagconstructie oerdegelijk is, geeft het je huis of bijgebouw ook een smaakvolle waarde en een duurzame uitstraling. 

Wat is een draagconstructie? 

Een draagconstructie zorgt voor de stabiliteit van een bouwwerk. Ze kunnen van hout, staal, metselwerk of gewapend beton zijn. Techwood produceert onder andere dakconstructies en houten balklagen maar onder de draagconstructie vallen ook dragende muren, vloeren van prefabbeton, balken van hout of staal, kapconstructies en spanten van staal of hout. De constructeurs bepalen hoe zij aan elkaar verbonden moet worden en hoe zwaar de onderdelen moeten zijn. De afmetingen van de onderdelen van de draagconstructie worden bepaald door berekeningen waarin de verschillende belastingen zijn verwerkt. Bij laagbouw is het eenvoudiger om de draagconstructie te berekenen dan bij een gebouw met meerdere verdiepingen. 

Hoe wordt een draagconstructie gemaakt? 

Als de berekeningen klaar zijn, worden er werktekeningen gemaakt, aan de hand waarvan bijvoorbeeld een staalconstructiebedrijf de stalen spanten kan maken. Als het ontwerp en de berekening is uitgevoerd voor een project met een houten draagconstructie, maakt Techwood op basis van de tekeningen een 3d ontwerp. Daarmee kan het geavanceerde machinepark hout verwerken tot een kant en klaar bouwpakket voor bijvoorbeeld een draagconstructie.

contact